UEFA Liga nacija

Nema bojkota: Mitrović dolazi, Vlahović ima naše razumevanje, Sergej možda u novembru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.10.2024 10:40
Dragan Stojković otvporeno govorio o selekciji Srbije MN Press
Dragan Stojković otvporeno govorio o selekciji Srbije

Selekcija Srbije danas se okuplja u Staroj Pazovi i počinje pripreme za dva oktobarska meča u UEFA Ligi nacija protiv Švajcarske u Leskovcu (12. oktobar) i Španije (15. oktobar u Kordobi).

Selektor Dragan Stojković rešio je da demistifikuje izostanke Dušana Vlahovića, Sergeja Milinkovića Savića i sa oktobarskog okupljanja.

"Niti je problem FSS, ni reprezentacija, ni selektor. Nema bojktovanja, razgovarao sam sa svima. Vlahović me je dva puta zamolio da ne dolaze zbog proordičnih problema. Rekao je da može da se posveti tom rešavanju samo u pauzama i ja to poštujem. Uzvesno se radi o velikom problemu, a ja ne želim da idem u detalje, da mi se igrač ispoveda. Što se tiče Sergeja, doneli smo zajedničku odluku da preskoči i ovaj termin. Verujem da će u novembru na psihičkom plčanu biti spreman da se priključi reprezentaciji. To je dogovor između mene i njih. Nadam se da za Vlahovića na sledećem okupljanu neće biti problema", istakao je Stojković.

Ne voli Piksi medijsku sliku koja se napravila, a potvrdio je da Mitrović dolazi.

"Pre svakog objavljivanja spiska razgovoram sa mnogo igrača. Od njih dobijem informaciju i potvrdu o njihovom stanju. Na osnovu toga pravim spisak. Bilo bi ružno da ih stavim na spisak a oni se ne pojave. Mitrović se oseća odlično, nema više problema sa zadnjom ložom. Imao je u prethodnom periodu terapije, rehabilitacije, utakmice, ali mi je rekao da je mnogo bolje nego u septembru. Rekao je da ga stavim na spisak i on dolazi danas kao i svi drugi".

Selektor smatra da Rade Bogdanović može da izjavi šta god želi, ali nema nemeru da se raspravlja o situaciji Dušava Vlahovića i njegovom navodnom bojkotu selekcije.

"Izjava dotičnog... Poštujem svačije mišljenje, a da li ću ga prihvatiti, to je druga stvar. Ako Vlahović kaže drugačije nego što sam vam ja rekao onda je to ozbiljan problem. Ali, nećete ništa drugačije čuti od njega. Ja sa njim pričam stalno, čuli smo se posle Lajpciga, čestitao sam mu na golovima. Njegov nedozalak ovde je razlog velikog privatmog problema. Ja ne ulazim u ničiji privatni život. Mnogo je lako nešto reći nešto što će imati odjek u javnosti, da zabavljate narod i budete interesantni. Ja sedim ovde sa velikom odgovornošću i ne igram se sa tim stvarima. Vlahović je važan igrač, nedostaje nam, neko je ko treba Srbiji. Očekujem da će se brzo priključiti", još jednom je ponovio Stojković.