UEFA Liga nacija

Birmančević iskren posle Danske: Moramo više da napadamo, nismo stvorili ozbiljnu šansu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2024 10:00
Veljko Birmančević, reprezentativac Srbije MN Press
Veljko Birmančević, reprezentativac Srbije

Veljko Birmančević, jedan od najboljih u timu Srbije u minule dve utkmice u Ligi nacija, iskreno je govorio o tome šta je "orlovima" nedostajalo u Danskoj. 

Čini se da je utakmica sa Švajcarskom 12. oktobra ključna za opstanak reprezentacije Srbije u A divciziji Lige nacija. Ukoliko Dragan Stojković bude imao kompletan tim za oktobarske utakmice, nada u bolji rezultat svakako postoji. U svakom slučaju ono što je dobro i selektor i igrači uvideli su u ove dve utakmice šta to timu nedostaje, odnosno šta moraju da menjaju.

 

 

Upravo o tome govorio je i Veljko Birmančević, koji je apostrofirao da bi Srbija trebalo više da napada rivale.  

"U sledećoj utkmici moramo da izaađemo mnogo ofanzivnije, više. Previše smo se "uvukli". Posle prvog gola smo pali, a zatim smo se u nastavku utakmice malo podigli.  Ipak, moram da konstatujem da je posle drugog gola sve bilo gotovo. Igrači su totlno pali. To je i deo i neiskustva ovog tima. U naredne dve utakmice moramo mnogo bolje, nadamo se pobedama", objasnio je Birmančević.

Nije imao b rzonogi fudbaler mnogo prilika da "pobegne" Dancimaa, kao što je to bio slučaj u duelu sa Španijom.

"Kad dobio paar puta loptu, nismo "popunili" šesnaesterac, samo je Jović bio tu i njihovih pet-šest igrača, a teško ga je tako onda pogoditi. Morao sam da vratim loptu. Onda smo kružili oko njihovog gola. Moramo mnogo više da napadamo dubinu, jer su nam golovi potrebni. Nismo stvorili nijednu kvlitetnu špansu, tako da sada znamo šta bi trebalo da radimo", objaasnio je Birmančević.