UEFA Liga nacija

Liga nacija na TV Arena sport: Francuska "leči rane" protiv Belgije, Crna Gora jača za Jovetića i Savića u duelu sa Velšanima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2024 09:00
Kilijan Mbape, najbolji igrač Francuske Guliver
Kilijan Mbape, najbolji igrač Francuske

Reprezentacija Francuske će u Lionu danas odmeriti snage sa Belgijom. Domaćin je loše otvorio takmičenje u Ligi nacija, po mnogima i  neočekivanim porazom od Italije u petak.

Bila je to utakmica u kojoj su Mbape i drugovi poveli već u prvom minutu, a zatim su primili tri gola i ostali bez bodova. Sada Francuzi moraju da se trgnu jer bi porazom od Belgije dodatno zakomplikovali situaciju u grupi. Pre svega očekuje se od Mbapea da „pogura“ ekipu, mada problemi uoči ovog meča polako izlaze na videlo kod Francuza. Antoan Grizman imao je šta da kaže, odnosno zameri selektoru.

 

 

On je priznao da je bio nezadovoljan što nije igrao na utakmicama protiv Poljske i Španije na Evropskom prvenstvu.

"Da li me nervira ako igram na drugoj poziciji? Ne, ali me nervira što nisam igrao protiv Poljske i Španije. To su bile taktičke odluke koje moram poštovati, ali su me razočarale. Istina je i da EP u Nemačkoj nije bio moj najbolji turnir," rekao je Grizman  

S druge strane, Belgija je bez većih problema savladala Izrael na otvaranju Lige nacija. Selektor Domeniko Tedesko gurnuo je u prvi plan neke druge igrače u ofenzivi u odnosu na Evropsko prvenstvo i to se isplatilo.

Naravno vođa ovog tima i dalje je Kevin de Brujne, strelac dva gola u petak. U napadu se učvrstio Lois Openda, a s krila preti Dodi Lukebakio. Tu je još Džeremi Doku koji takođe može da probije po boku i napraviti dosta problema u kaznenom prostoru rivala, dok u sredini terena igraju Onana i Tilemans.

 

 

Inače biće ovo repriza okršaja iz osmine finala nedavnog Evropskog prvenstva, a slavila je Francuska sa 1:0.

U drugoj utakmici A divizije, Grupa 2, Italija gostuje Izraelu u Budimpešti. Činilo se da će "azuri" doživeti katastrofu posle najbrže primljenog gola (samo 13 sekundi) protiv Francuske, međutim Spaletijevi izabranici čudesno su se vratili u igru i na kraju slavili sa 3:1.

 

 

Italiju večeras, ipak čeka znatno lakši posao sa Izraelom. Ipak, Spaleti ne može da računa na Kalafjorija, Skamaku i Barelu, dok će domaćin Izrael biti lišen pomoći Elija Dase. Inače, poslednja dva meča ovih selekcija pripala su bivšim evropskim prvacima. 

Reprezentacija Crne Gore je porazom na gostovanju selekciji Islanda (2:0) startovala u Ligi nacija, ali selektor Robert Proisinečki nije mogao da računa na nekolicinu standardnih reprezentativaca.

 


Sada se situacija donekle popravila pred duel sa Velsom u Nikšiću što je Prosinečki i potvrdio.

 

"Jovetić se oseća dobro, sa njim i eventualno Savićem dobićemo sigurnost koja ovoj ekipi treba. Siguran sam da će biti sasvim drugačije nego na Islandu, a biće i pun stadion", optimista je Prosinečki.

UEFA Liga nacija, A divizija, 2. kolo, Grupa 2

Francuska - Belgija 20.45 (Arena 1 Premium)
Izrael - Italija 20.45 (Arena 2 Premium)

 

Пласман обезедио Sofascore

 

UEFA Liga nacija, B divizija, 2. kolo, Grupa 3

Norveška - Austrija 20.45 (Arena 3 Premium)
Slovenija - Kazahstan 20.45 (Arena sport 2)

 

Пласман обезедио Sofascore


UEFA Liga nacija, B divizija, 2. kolo, Grupa 2

 

Turska - Island 20.45 (Arena sport 3)
Crna Gora - Vels 20.45 (Arena sport 1)

 

Пласман обезедио Sofascore

 

UEFA Liga nacija, C divizija, 2. kolo, Grupa 4

Rumunija - Litvanija 20.45