UEFA Liga nacija

Stojković za Arenu posle Danske: Imamo kadrovskih problema, videlo se da nema svežine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.09.2024 20:19
Dragan Stojković, selektor reprezentacije Srbije MN Press
Dragan Stojković, selektor reprezentacije Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je večeras od Danske u drugom kolu Lige nacija, pa posle remija sa Španijom ima jedan bod iz 180 minuta premijernog nastupa u najjačoj diviziji UEFA takmičenja. 

Posle meča je za TV Arena Sport o problemima u igri govorio selektor Dragan Stojković. 

"Znamo da svi imamo, ili da smo imali, te kadrovske probleme. Znali smo da ćemo na tom fizičkom planu biti vrlo teško. Momci su dali sve od sebe, ali videlo se da nema svežine, teško je odigrati dve ovako teške i fizički zahtevene utakmice u tri dana. To nimalo nije lako. Smatram da smo prvo poluvreme odigrali u egalu sa Danskom, da je to bilo je 50/50, nisam primetio nijednu ozbiljniju šansu, niti raspad sistema što se naše igre tiče. Delovali smo zaista sigurno bez ikakvog problema. Malo u nevreme je došao taj gol", istakao je popularni Piksi i nastavio:

"Mislio sam da će utakmica u prvom delu biti egal, da će biti 0:0, a onda bi možda i drugo poluvreme bilo drugačije sa nekim izmenama po pitanju sistema i strategije. Primili smo taj gol, i VAR soba je posle dužeg vremena odlučila protiv nas. Ali šta ću, moramo to poštovati. E u drugom poluvremenu se vidiela fizička nadmoćnost koja je bila totalno na strani Danske - ne treba previše kritikovati. Krenuli smo ciklus bodom protiv Španije, i ne zaboravite da mi imamo utakmice kod kuće i protiv Danske, i protiv Švajcarske, pa ćemo videti". 

Stojković smatra da je individualni kvalitet bio potpuno na strani domaćina.

"Znate kako, recimo ako poredimo danas ekipu Danske sa nama, videćete individualni kvalitet koji je apsolutno na njihovoj strani. To je moje mišljenje. Oni su jedna kompletna ekipa i uopšte nemaju problema što se tiče sastava i klupe. I pored ovih igrača koji nisu došli, mi smo imali trojicu koja su bila i otišla što dodatno pravi nama problem, ali dobro. Uspeli smo prvo poluvreme da pariramo, ali u drugom je pao jedan fenomenalan gol. Makazice, fenomenalno, to treba videti. Nažalost protiv nas, ali tako je..."

Za kraj je prokomentarisao da li planira promene za meč protiv Švajcarskom u oktobru. 

"To ćemo videti, imamo još mesec dana do toga. Pratićemo, gledaćemo, videćemo na koju grupu igrača možemo da računamo. Liga nacija za to i služi nama, makar nama. Mi nemamo neku viziju da ćemo igrati finale, to nam nije neki cilj, ali proveriti sve što možemo, to nam je prioritet. Možda će to u oktobru biti malo izmenjen sastav u odnosu na ovaj, ali ima vremena. Treba napraviti dobru analizu", rekao je Stojković i potom dodao:

"U svakom slučaju, Danska je potpuno zasluženo pobedila i to je to. A momci - mislim da su igrali, ali da fali svežine. Toga sam se bojao još onog jutra kada smo ustali u pet sati i prevalili dugačak put. Došli ovde... Treba regenerisati organizam i spremiti se kako bi odigrali sa Danskom koja je takođe odličan tim".  

Mečeve Srbije u Ligi nacija možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.