UEFA Liga nacija

"Parken" ostaje neosvojiva tvrđava: "Orlovi" poraženi od Danske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.09.2024 19:55
Strahinja Pavlović MN Press
Strahinja Pavlović

Oduševljenje nakon remija sa Španijom u Beogradu bilo je ogromno. Ljubitelje fudbala reprezentativci Srbije su kupili zalaganjem, borbenošću i željom za dokazivanjem.

Ništa od toga večeras nije izostalo, ali su "orlovi" poraženi od Danske 2:0 (1:0) u drugom meču A divizije Lige nacija. 

Prvi gol domaćina delo je Alberta Gronbeka posle fenomenalne akcije Danaca, a drugi pogodak je čista majstorija i makazice Jusufa Poulsena, ali krenimo redom...

Uvodnih deset minuta utakmice proteklo je u velikoj borbi na sredini terena, da bi onda Danska u dva minuta čak dva puta zapretila posle centaršuteva Kristijana Eriksena. Što se prvog tiče, neuspeli egzekutor dobrog centaršuta sa desne strane je bio Janik Vestegard, dok visoku loptu iz kornera nije iskoristio Kristijan Norgard. 

Videlo se da je Danska raspoloženija danas i u 35. minutu je uspela da povede i to posle prelepe kombinacije. Eriksen je doturio loptu Jusuf Poulsenu, a ovaj je izvanredno bez gledanja doturio Albert Gronbeku. Mladi napadač je uspeo u padu da savlada Rajkovića i tako donese prednost svom timu.

Selektor Dragan Stojković je na poluvremenu zamenio Marka Grujića i ušao je Andrija Živković, želeo je "Piksi" ofanzivniju Srbiju, tako je i počeo drugi deo, ali...

Kada se činilo da se naši bude, Danska je krenula u napad, Kristijansen je sa levog boka poslao loptu ka Poulsenu, a ovaj izveo pravu majstoriju i makazicama savladao Predraga Rajkovića.

Imala je Srbija odličnu šansu samo tri minuta nakon drugog primljenog gola, Saša Lukić je posle kornera neočekivano ostao sam u šesnaestercu, ali to je evidentno i njega iznenadilo i nije uspeo da reaguje kako treba, te se lopta od njega praktično odbila u gol aut.

Do kraja meča Stojković je probao sa tri napadača, naši igrači su preskakali sredinu terena ne bi li brže došli do gola nade, ali objektivno nisu uspeli da stvore nijednu konkretniju priliku, te Kasper Šmajhel u finišu nije imao puno posla.

Danska - Srbija 2:0 (1:0)

Stadion: "Parken"
Sudija: Kris Kavana (Engleska)
Strelci: /Gronbek 35, Pulsen 61/

DANSKA (3-4-2-1):  Šmajhel - Andersen, Vestergord, Nelson - Ba, Hejbjerg, Norgor (od 60. Hjulmund), Kristijansen (od 82. Frendrup) - Gronbek (od 60. Isaksen), Eriksen (od 69. Dorgu) - Poulsen (od 69. Vind).

SRBIJA (3-4-2-1): Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković (od 64. Mitrović), Grujić (od 46. Živković), Ilić, Birmnačević (od 80. Jovanović Đ.) - Lukić (od 72. Belić), Samardžić (od 64. Ratkov) - Jović.

UEFA Liga nacija, A divizija, 2. kolo, grupa 4

Danska - Srbija 2:0 (1:0)
/Grombek 36, Poulsen 61/

Švajcarska - Španija 20.45 (Arena 1 Premium) 

 

Пласман обезедио Sofascore

 

UEFA Liga nacija, A divizija, 2. kolo, grupa 1

Hrvatska - Poljska 20.45 (Arena sport 2)
Portugalija - Škotska 20.45 (Arena sport 1)

 

Пласман обезедио Sofascore

 

UEFA Liga nacija, C divizija, 2. kolo, grupa 1

Slovačka - Azerbejdžan 2:0 (2:0)
/Duda 22pen, Strelec 26/ 

Švedska - Estonija 20.45 (Arena sport 4) 

 

Пласман обезедио Sofascore

 

UEFA Liga nacija, C divizija, 2. kolo, grupa 3

Luksemburg - Belorusija 0:1 (0:0)
/Gromiko 76/

Bugarska - Severna Irska 1:0 (1:0)
/Despodov 40/

 

Пласман обезедио Sofascore

 

UEFA Liga nacija, D divizija, 2. kolo, grupa 1

Gibraltar - Lihtenštajn 1:2 (1:0)
/Voker 8 - Saglam 53, Sele 90+2/

 

Пласман обезедио Sofascore