UEFA Liga nacija

Preokret Italijana usred Pariza: Najbrži gol Lige nacija samo ublaženje bolnog poraza Francuza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2024 22:39
Davide Fratezi na meču sa Italijom u Ligi nacija Profimedia
Davide Fratezi na meču sa Italijom u Ligi nacija

Fudbalska reprezentacija Francuske savladala je Italiju u prvom kolu Divizije A Lige nacija (Gr. 2) rezultaom 3:1 (1:1) na "Parku prinčeva". Iako su "trikolori" ranim golom u 13. sekundi meča, do poluvremena su momci sa Apeninima već bili u egali, da bi potom u nastavku stigli do potpunog preokreta. Ovo je ujedno bio i prvi trijumf Italije nad svojim današnjim rivalom u Parizu

Mora se istaći (iako izgovora nema), Didije Dešan zaista nije računao na najbolje izabranike, ali kako god okrenuli, deluje da se svetski šampion iz 2018. godine nalazi u solidnom padu. 

Kao što je rečeno, iako je selekcija Lučana Spaletija slavila, utakmicu je obeležio uvodni pogodak Bredlija Barkole posle samo 13 sekundi igre. 

Sve je počelo prilično normalno - izvođenjem lopte sa centra. Andrea Kambijaso je vratio loptu nazad do Đovanija di Lorenca, a ovaj kao da je bio potpuno nespreman za (mora se istaći) spor pas svog saigrača, tako da do lopte i nije stigao, kada ju je oduzeo "trikolor". 

Za samo nekoliko trenutaka, Đanluiđi Donaruma je bio prinuđen da isprazni svoju mrežu, a svetski šampion iz 2018. godine je došao do poklonjenog vođstva. 

Ipak, to nije bilo dovoljno. Izjednačenje je u 30. minutu doneo Federiko Dimarko sjajnim udarcem iz prve na asistenciju Sandra Tonalija. 

Potom se posle samo pet minuta nastavka dogodio totalni preokret. Mateo Retegi je asistirao Davideu Frateziju u 50. minutu za 2:1. 

Na kraju je naizgled slučajnom sečom pasa Destinija Udogija, koji je išao ka Tonaliju na desnoj ivici kaznenog prostora, do lopte u 74. minutu stigao Đakomo Raspadori i na iznenenađenje svih došao sam ispred Donarumu, koga je sa velikom lakoćom savladao i postavio konačnih 3:1. 

U drugom meču iste grupe, Izrael savladan od strane Belgije rezultatom 3:1 (1:1). Golove za "đavole" postigli su Kevin de Brujne (21, 52P) i Juri Tilemans (48), dok je utešni strelac za Izraelce bio takođe Belgijanac, Timoti Kastanje, postigavši autogol u 36. minutu utakmice. 

Sledeći meč, Francuzi igraju sa Belgijom u ponedeljak (20.45), a Italijani će u isto vreme igrati protiv Izraela. Mečeve Lige nacija možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

UEFA Liga nacija

Liga A (Gr. 2)

Belgija - Izrael 3:1 (1:1)
/De Brujne 21, 52P, Tilemans 48 - Kastanje 36AG/ 

Francuska - Italija 1:3 (1:1)
/Barkola 1 - Dimarko 30, Fratezi 50, Raspadori 74/ 

Liga B (Gr.3)

Kazahstan - Norveška 0:0

Slovenija - Austrija 1:1 (1:1)
/Šeško 16P - Laimer 28/ 

Liga B (Gr. 4)

Island - Montenegro 2:0 (1:0)
/Oskarson 39, Porsteinson 58/ 

Vels - Turska 0:0