UEFA Liga nacija

(VIDEO) Barkola do gola za 13 sekundi: Donaruma opet primio gol za rekordno vreme!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2024 21:16
Bredli Barkola je fudbaler PSG Profimedia
Bredli Barkola je fudbaler PSG

Utakmica tek što je počela, i bum! Francuzi su posle samo 13 sekundi od prvog zvižduka arbitra Sandra Šarera poveli na "Parku prinčeva" protiv reprezentacije Italije u prvom kolu novog izdanja Lige nacija.

Srećni strelac ovog pogotka bio je Bredli Barkola. Sve je počelo prilično normalno - izvođenjem lopte sa centra. Andrea Kambijaso je vratio loptu nazad do Đovanija di Lorenca, a ovaj kao da je bio potpuno nespreman za (mora se istaći) spor pas svog saigrača, tako da do lopte i nije stigao, kada ju je oduzeo "trikolor". 

Za samo nekoliko trenutaka, Đanluiđi Donaruma je bio prinuđen da isprazni svoju mrežu, a svetski šampion iz 2018. godine je došao do poklonjenog vođstva. 

Zanimljivo, ovo je najbrži gol u istoriji najmlađeg UEFA takmičenja za nacionalne timove. Prethodni rekorder je bio Haris Seferović, koji je za 55 sekundi 2022. godine, na meču Švajcarske i Portugala, doneo svom timu prednost. 

Može se slobodno reći da je Barkola postavio statistiku koja će dugo stajati u samom vrhu liste. Takođe, pogodak Barkolu stavlja u Top 100 "brzih" strelaca istorije fudbala.

Poređenja radi, najbrži strelac u istoriji EURO je Nedim Bajrami. Zanimljivo je to što je Albanac matirao takođe Donarumu na ovogodišnjem turniru u Nemačkoj za samo 23 sekunde.