UEFA Liga nacija

Kada igramo svi kao jedan... : Kosta Nedeljković prezadovljan izdanjem protiv "crvene furije"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2024 11:54
Fudbaleri Srbije, ostali neporaženi protiv Španije MN Press
Fudbaleri Srbije, ostali neporaženi protiv Španije

Često se u prošlosti dešavalo da fudbalska reprezentacija Srbije u odbrani pokvari sve dobro što napravi u napadu, ali to nije bio slučaj u remiju sa Španijom, u prvom kolu nove Lige nacija. Iako su se "orlovi" novopečenom prvaku Evrope, poznatom baš po velikim ofanzivnim moćima, suprotstavili u sastavu bitno drugalijem u odnosu na onaj s nedavnog EURO u Nemačkoj. 

Na poziciji desnog beka debitovao je Kosta Nedeljković i odigrao jako dobru utakmicu, u sudaru s "crvenom furijom". 

"Čast mi je što sam odigrao prvu utakmicu za državni tim. Izvukli smo pozitivan rezultat, imali smo dve-tri izglednije šanse od njih, Španci nisu imali nijednu stoodstotnu. Svi smo dali sve od sebe, što je najbitnije. Kada igramo svi kao jedan, mislim da možemo da pariramo svima", naglasio je Nedeljković u razgovoru za sajt Fudbalaskog saveza Srbije. 

 

 

I selektor Dragan Stojković ga je pohvalio da je dejstvovao na terenu kao da je dugo deo A postave nacionalnog tima. 

"Svaki dobar potez vam daje samopouzdanje, pored divnih ljudi na stadionu, koji su nam pružali podršku. Najponosniji sam jer smo svi dali maksimum i pokazali kako se bori".

Težak zadatak imao je Kosta da se bori sa Nikom Vilijamsom, ali je posao odradio bez greške. Kao mator, što bi se reklo. 

"Nemam neke rituale pred utakmicu, pogledam vrline i mane protivnika. Mislim da sam odradio dobar posao", zaključio je novi desni bek Aston Vile, a dobio je javne pohvale iz engleskog kluba, koji ga je ovog leta doveo iz Crvene zvezde.