UEFA Liga nacija

Nisam rođen u vreme poslednje pobede: Istorijski trijumf San Marinu doneo malo poznati klinac

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2024 11:07
Niko Sensoli, fudbaler San Marina, strelac jedinog gola u pobedi protiv Lihtenštajna Guliver
Niko Sensoli, fudbaler San Marina, strelac jedinog gola u pobedi protiv Lihtenštajna

Premijernu takmičarsku utakmicu fudbaleri San Marina odigrali su 1990. godine, 2004. ostvarili su jedinu pobedu i to nad Lihtenštajnom u prijateljskom meču, da bi noćas protiv istog rivala prvi put slavili u jednoj takmiarskoj utakmici, na startu Lige nacija. 

Trijumf čekan dve decenije i tokom 140 nastupa doneo je Niko Sensoli, 19 godina star momak iz malo poznatog kluba iz četvrtog ranga takmičanja u Italiji. I, naravno, uzleteo je na sedmo nebo od radosti i ponosa. 

"Osećaj je fenomenalan, pobediti kod kuće, pred svojim navijačima i porodicom, to je nešto što nema cenu. Ne sećam se poslednje pobede, jer se tada još nisam ni rodio, ali sad smo to učinili, moramo verovati u trenutak i okrenuti se sledećoj utakmici", izjavio je junak minijaturne evropske države. 

O samoj utakmici imao je puno reči hvale, kada je su pitanju stav i taktika njegovog tima. 

"Znali smo da im možemo parirati, pripremali smo se za utakmicu i kako da reagujemo ako oni povedu. Međutim, bilo je 0:0, stisnuli smo zube i nastavili se boriti. Na kraju smo uspeli, branili smo se do poslednje sekunde, kako bismo odbranili prednost i pobedili". 

Opisao je i kako se osećao nakon što je video mrežu u lopti. 

"Emocija je neveroatna, još ne mogu da verujem... Pogodak posvećujem porodici i najboljem prijatelju, koji me došao gledati, isto tako i svim navijačima San Marina koji su bili na stadionu. Posebno sam zahvalan saigračima i stručnom štabu koji su bili fantastični", nabrojao je Sensoli.