UEFA Liga nacija

UEFA Liga nacija na TV Arena sport: Italija i Francuska igraju derbi dana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2024 09:35
Kilijan Mbape, francuski fudbaler, najveći adut tima protiv Italije Guliver
Kilijan Mbape, francuski fudbaler, najveći adut tima protiv Italije

Drugog dana prve ture mečeva ovogodišnje Lige nacija u epicentru dešavanja i interesovanja je meč u Parizu, jer će u derbiju Grupe 2 A divizije snage odmeriti bivši evropski i svetski prvaci Francuska i Italija (20.45, TV Arena 1 Premium).

Prvi put posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ovog leta, u kom nijedan tim nije dogurao daleko koliko se nadao. "Azuri" su stali već u osmini finala, gde su ih zaistavili Švajcarci, dok su "trikolori" izbačeni u polufinalu, od potonjeg prvaka Španije, pa i jedni i drugi žele pobedom što pre to da zaborave. 

 

 

Ako bi slavodobitnika odlučivala statistika, odnosno međusobni skor, onda bi ekipa sa Apenina unapred upisala bodove, jer je dobila čak 19 duela, devet puta odigrala nerešeno, a "samo" 11 mečeva završila kao luzer. Uz strašnu gol razliku 86:52. S druge strane, Mbape i društo su slavili tri poslednja puta. 

Naravno, brojke su tu da prave ram za sliku, ne i da boje njen sadržaj, mere šanse i određuju tok sledećeg susreta, naročito njegovog ishoda. Jer, mali milion faktora utiče na to, a obe selekcije imaju dovoljno odličnih igrača i iskusne trenere da bi bilo ko bilo šta podrazumevao. 

Liga nacija, A divizija, prvo kolo

Grupa 2

Francuska - Italija 20.45 (A1P)
Belgija - Izrael 20.45 (AS1)

Liga nacija, B divizija, prvo kolo

Grupa 3

Kazahstan - Norveška 16.00 (A1P)
Slovenija - Austrija 20.45 (A2P)

Grupa 4

Island - Montenegro 20.45 (A3P)
Vels - Turska 20.45 (AS2)