UEFA Liga nacija

"Srbija odbila da bude džak za udaranje": Španski mediji žale zbog šansi svog tima, ali aplaudiraju "orlovima"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2024 09:15
Fudbaleri Srbije i Španije, u muđosobnom remiju, na startu Lige nacija MN Press
Fudbaleri Srbije i Španije, u muđosobnom remiju, na startu Lige nacija

Dan posle remija fudbalskih reprezentacija Srbije i Španije, u meču prvog kola A divizije nove Lige nacija, mediji sa Pirineja složni su u oceni da je njihova ekipa bila dominatnija i kao takva bliža pobedi u Beogradu, ali ne propuštaju da pohvale "orlove" za to što je aktuelni evropski prvak uzeo samo bod, a da nije dao nijedan gol. 

Tako "Marka" konstatuje da je "Španija pokazala sve što se očekivalo, od poseda, preko pritiska na poslednju liniju Srbije, do autoriteta na terenu. Čak je i sistem dobro funkcionisao bez ’mozga’ Rodrija".... međutim, u isto vreme piše da je "Ekipa Dragana Stojkovića Piksija odbila da bude džak za udaranje", te da je "Bila prkosna i ponosna", uz nabrajanje silnih izostanaka važnih, a pozvanih igrača, odnosno povlačenje pojedinaca posle EURO 2024.

U istom tekstu renimiranog sportskog dnevnika, analiziran težak promašaj Luke Jovića, kao i pohvaljen učinak golmana Predraga Rajkovića, naših reprezentativaca koje su gledali i ljubitelji La Lige, prvog odavno, a drugog do transfera u Saudijsku Arabiju ovog leta. 

 

Drugi madridski list, "As", svoju analizu započinje konstatacijom da je Španiji "magija ostala u Berlinu", tj u dobijenom finalu Evropskog prvenstva. Utakmica je opisana kao "tupa", uz nis opaski na račun igre tima Luisa de la Fuentea. 

"Gotovo da ništa nije uspevalo. Ni Nikov trk, ni Zubimendijevo liderstvo na terenu, ni Olmova dodavanja, kao ni to što je Ajoze iznenađujuće počeo meč. Španija jednostavno nije bila Španija i bod nije dovoljan"... 

I tu je Rajković dobio niz komplimenata, jer je "skinuo dva zicera", dok se "Mundo Deportivo" divi Strahinju Pavloviću, zbog načina na koji je učinio da Lamin Jamal svoj strašni talenat ne pretvori u pogotke, kao što je to činio tokom EURO u Nemačkoj. "Komandant odbrane bio je glavni u čuvanju Jamala i dobro je odradio posao, iako je Jamal bio najbolji na terenu".

O Piksijevoj taktici piše "Imao je jasan scenario od početka meča, da ekipu povuče na svoju polovinu i da se brani, te čeka šansu iz kontri...", što je očigledno bila prava mera i dobitna formula.