UEFA Liga nacija

(VIDEO) Dragan Stojković posle Španije za TV Arena sport: Srce mi je puno, ovako se pokazuje patriotizam

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2024 23:10
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije,Dragan Stojković MN Press
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije,Dragan Stojković

Selektor Srbije, Dragan Stojković, govorio je ekskluzivno za TV Arena sport nakon utakmuce sa Španijom u prvom kolu Lige nacija.

"Orlovi" su preživeli susret sa "crvenom furijom", a možda su mogli i da pobede, ali svakako da mogu da budu zadovoljni i sa osvojenim bodom protiv evropskog prvaka - 0:0.

Selektor je pre svega ukratko sumirao utakmicu.

"Bila je veoma teška utakmica, znali smo šta nas čeka, svako iskakanje je ravno samoubistvo, ali bili smo dovoljno pametni i odigrali kako smo se dogovorili, čekali smo šansu za tranziciju. Oni su najbolja ekipa u Evropi, ali bili smo disciplinovani, imali smo ideju kako da se branimo, dali smo sve od sebe, nismo se plašili. Oni su dominanti protiv svake ekipe".

O promašaju Luke Jovića:

"Nisam mogao da vidim sa klupe da nije bio ofsajd. To je zicer, ali Bože moj, fudbal je igra grešaka, ali biće bolje sledeći put. Živković je tu odigrao majstorski, matirali smo Špance, ali nismo dali gol".

Za kraj, Stojković je apostrofirao da je prezadovoljan zalaganjem svojih igrača.

"Kada nosite dres svoje zemlje morate da date sve od sebe. Tako se pokazuje patriotizam, tako se ceni himna koja se sluša. Meni je srce puno, bez obzira na rezultat. Ovo je pristup koji može da raduje, hvala i navijačima, možda su dočekali ovaj meč sa strepnjom, ali su momci dali sve, rekao sam i pre meča da hoću da vidim hrabru Srbiju i tako je i bilo".