srb
• najnovije
UEFA Liga nacija

(KRAJ, VIDEO) Srbija - Španija 0:0: Bez golova u Beogradu, sjajna igra "orlova" protiv šampiona Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2024 22:39
Fudbaleri Srbije počinju takmičenje u Ligi nacija MN Press
Fudbaleri Srbije počinju takmičenje u Ligi nacija

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras na stadionu "Rajko Mitić" započinje svoje takmičenje u A diviziji Lige nacija, a prvi rival kombinovanom sastavu "orlova" biće ni manje ni više nego aktuelni šampion Evrope i jedna od najboljih selekcija na svetu, reprezentacija Španije.

Zbog brojnih odlazaka i otkaza (Mitrović, Tadić, Kostić, Vlahović...) biće ovo susret na kojem će selektor Dragan Stojković morati dobro da promeša karte i pronađe adekvatnu formulu u duelu sa ekipom koja je doživela pravu fudbalsku renesansu ovog leta u Nemačkoj, a kako će to izgledati saznajte večeras od 20.45 na Areni 1 Premium.

U prethodna dva ciklusa "orlovi" su se pokazali kao pravi majstori za Ligu nacija, pošto su ekspresno iz Lige C i B, prešli u elitni rang, osvojvši oba puta prvo mesto u grupi, dok će sada imati daleko teži zadatak u A diviziji, gde se nalaze znatno jača fudbalska imena.

Konkurencija u grupi 4, gde su još i Danci i Švajcarci, logično, nije laka. U pitanju su dobro poznate ekipe koje se nalaze u samom vrhu evropskog fudbala, pa će primarni cilj "orlova" biti da obezbede opstanak u elitnom rangu. A, ukoliko budu imali sreće, što da ne, i mesto na Svetskom prvenstvu.

Prvi rival Srbije u grupi biće ujedno i najteži na takmičenju. O sili "crvene furije" i kvalitetnu njihovog stručnog štaba ne treba previše trošiti reči. A, kakav je savršen spoj mladosti i iskustva napravio Luis de la Fuente u reprezentaciji, govori podatak da je Španija pod njegovim vođstvom na 21 utakmicu zabeležila 18 pobeda, osvojviši na tom putu Evropsko prvenstvo i prošlogodišnje izdanje Lige nacija.

Španci na ovom susretu neće moći da računaju na Alvara Moratu i Rodrija, pod upitom je bio i Lamin Jamal, koji se ipak našao u konurenciji i pored povrede lista, dok će Srbija nastupiti u potpunom novom sastavu, a šansu bi trebalo da dobiju debitanti Jan Karlo Simić i Kosta Nedeljković.

Srbija - Španija 0:0 

Liga nacija, A divizija, 1. kolo. 
Stadion: Rajko Mitić, Beograd.
Sudije: Serdar Gozubujuk, Ervin Zajnstra, Johan Balder.

Srbija (3-4-2-1): Rajković - Eraković (od 46. Simić), Milenković, Pavlović - Nedeljković, Lukić, I. Ilić, Birmančević - Samardžić (74. Grujić), Živković (62. Belić) - Jović (74. Ratkov).

Španija (4-3-3): Raja - Karvahal, Le Norman, Laport, Kukurelja (57. Grimaldo) - Ruiz (76. Pedri), Zubimendi, Olmo (82. Hoselu) - Jamal, Perez (57. Ojarzabal), Vilijams (82. F. Tores).

 

 

 

(UŽIVO) Srbija - Španija

05.09.2024. 22:40

Kraj utakmice: Srbija - Španija 0:0

Kraj utakmice u Beogradu, Srbija je osvojila bod protiv šampiona Evrope i prema prikazanoj igri, možemo da budemo zadovoljni. "Orlovi" su odlično odgovorili Špancima i u nekoliko navrata mogli da zatresu mrežu "crvene furije". Ređale su se prilike Birmančevića, Nedeljkovića, Lukića, Jovića i drugih. Nažalost, nismo uspeli da postignemo gol, ali smo igrom i požrtvovanjem koliko-toliko popravili sliku posle neuspešnog Evropskog prvenstva.

05.09.2024. 22:37

Igraće se još tri minuta na "Marakani"

Produžio je sudija utakmicu na još tri minuta. 

05.09.2024. 22:31

84. minut: Izmene na obe strane

Izmene na obe strane. Izašao je Ilić u igri je Stefan Mitrović, na drugoj strani Hoselu i Feran Tores ulaze umesto Olma i Vilijamsa.

05.09.2024. 22:29

80. minut: Velika ofanziva šampiona Evrope

Nastavljaju Španci da prete. Vilijams je poslao nezgodan centaršut sa levog boka, Rajković nije želeo previše da rizikuje pa je izboksovao loptu, doduše, pomalo nespretno, ali srećom nije bilo igrača "crvene furije" u blizini.

05.09.2024. 22:23

76. minut: Simić umalo tragičar

Velika greška Simića koja je mogla skupo da nas košta. Pogrešio je debitant pred svojim golom, poslao je poprečnu loptu Pavloviću koju su presekli protivnički igrači. Ruiz je potom ostao sam pred golom Rajkovića, ali je preterao sa driblinzima, pa su mu loptu oteli naši defanzivci i otklonili opasnost.

05.09.2024. 22:21

74. minut: Raaaajković!

Još jedna interevencija Rajkovića! Golman Srbije nakon fenomenalne parade, još jednom je sačuvao gol naše reprezentacije. Jamal je pokušao iskosa, da bi se Rajković isrečio i vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

05.09.2024. 22:19

71. minut: Sjajna parada Rajkovića

Rajković čuva gol Srbije! Prvo je odbranio fantastičan udarac Grimalda iz slobodnjaka, da bi se potom Jamal dva puta našao u izglednoj prilici. Prvi put je izblokiran, a onda je i za malo promašio novi odbitak. Ciljao je dalji ugao Rajkovića i samo su ga centrimetri delili od pogotka.

05.09.2024. 22:12

65. minut: Španci se naoštrili

Rastrčali su se Španci po terenu. Stežu obruč pred golom Srbije, ali ne uspevaju da kapitalizuju na većem posedu. Utisak je da previše kombinuju, mada treba odati priznanje i našoj odbrani koja je tokom čitavog susreta na visokom nivou. 

05.09.2024. 22:09

61. minut: Treći debitant na terenu

Još jedan debitant na večerašnjem susretu posle Simića i Nedeljkovića. U igri je Kristijan Belić koji menja Andriju Živkovića.

05.09.2024. 22:06

58. minut: Srbija ne koristi 4 na 2 napad!

Šteta! Mogla je Srbija da dođe sada do vođstva, ali nije uspela da iskoristi 4 na 2 napad. Krenuli su u kontru "orlovi", dok je veći deo španskog tima ostao je na našoj polovini. Kombinovali su Pavlović, Birmančević, Ilić i Nedeljković, lopta je na kraju došla do debitanta iako je Ilić možda mogao da prethodno uputi udarac, ali se Nedeljković na kraju loše snašao. 
 

05.09.2024. 22:02

56. minut: Dvostruka izmena kod Španaca

Evo izmena i kod Španaca. Kukurelju menja Grimaldo, dok će umesto Pereza igrati Ojarzabal. Da vidimo da li će to doneti nešto novo u igri šampiona Evrope, koji sve više preuzima inicijativu u ovim trenucima.

05.09.2024. 21:58

50. minut: Loša reakcija Karvahala, Srbija preživela napad Španije

Samo nekoliko trenutaka posle šanse "orlova" i Španija se našla u dobroj prilici. Imala je "furija" dobru šansu nakon slobodnog udarca - Jamal je proigrao Karvahala u šesnasestercu Srbije nakon što je lopta prethodno preletela celu odbranu naše selekcije, ali je na sreću Karvahal loše zahvatio loptu.

05.09.2024. 21:55

48. minut: Ilić za malo neprecizan iz slobodnog udarca

Imala je Srbija dobru priliku sada iz slobodnog udarca sa nekih 20-ak metara od gola Španije, ali je Ilić za malo promašio. Pokušao je Ilić da plasira loptu u dalji ugao golmana Španije, međutim, nije bio precizan. Preletela je lopta živi zid i prohujala nekoliko metara pored stative. 

05.09.2024. 21:51

Izmene: Izašao Eraković, u igri je Karlo-Simić

Počeo je drugi deo igre. Izašao je požuteli Strahinja Eraković, dok je u igru ušao debitant Jan Karlo Simić. Što se Španije tiče, Luis de la Fuente zadržao je istu postavu iz prvog poluvremena. 

05.09.2024. 21:35

Kraj poluvremena: Srbija - Španija 0:0

Završeno je prvo poluvreme u Beogradu i na odmor se odlazi sa rezultatom 0:0. Velika šteta za ovakav ishod, budući da je Srbija imala nestvarnu priliku preko Jovića u završnici poluvremena, ali, nažalost, lopta nije htela u mrežu. Španci su imali kontrolu igre, veliku razliku u posedu, međutim, utisak je da su "orlovi" bili konkretniji. Stvorili su više prilika preko Lukića, Birmančevića i pomenutog Jovića, ali je izostala realizacija.

Da vidimo da li će propuštene šanse ostaviti danak u nastavku utakmice.

05.09.2024. 21:28

37. minut: Preti i Birmančević, ali uzalud

Posle stopostotne prilike Jovića i Birmančević je mogao da iznenadi evropskog šampiona, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Šutirao je Birmančević po zemlji sa distance u bliži ugao Raje, međutim, golman Španije se odlično postavio.

05.09.2024. 21:23

32. minut: Kakav promašaj Jovića!

Neverovatno šta je sada promašio Jović! U jednom, naizgled, bezazlenom napadu "orlova", Živković je fenomanlno proigrao napadača Milana, koji je izašao sam pred golmanom Španije. I taman kada se očekivala erupcija oduševljenja na tribinama, Jović je promašio nemoguće. Hteo je da plasira loptu u suprotni ugao, ali je nažalost promašio ceo gol. Ostaje 0:0, kakva šteta!

05.09.2024. 21:19

30. minut: Jamal i Vilijams prete

Sada period nešto konkretnije igre Španaca, koji preko Jamala i Vilijamsa prave velike muke Srbiji u defanzivi. Niko je upravo sada bio u jednoj solidnoj šansi, ali je sa nekih 15 metara od gola, poslao loptu preko prečke Rajkovića. Prethodno je Jamal takođe imao šansu, ali se nije najbolje snašao u kaznenom prostoru "orlova", gde su ga odmah okružili Pavlović i družina.

05.09.2024. 21:12

24. minut: Rajković siguran na golu

Evo i prvog šuta u okvir gola Srbije. Jamal se lepo oslobodio čuvara i prograo Zubimendija na nekih 25 metara od našeg gola, ali je fudbaler Španije mlako šutirao i to direktno u Rajkovića.

05.09.2024. 21:09

15. minut: Španci stežu obruč

Korak po korak, Španci sve su bliži mreži Rajkovića i trenutno je "opsadno stanje" pred golom Srbije. Ali, na našu sreću, fali realizacija rivala, koji pokušava da se ušeta u gol "orlova". 

Od pomenutih prilika, solidnu šansu imao je sada Karvahal, ali je njegov pokušaj završio iznad gola Rajkovića, koji je do sada imao nekoliko manje bitnih intervencija.

05.09.2024. 21:02

12. minut: Dinamično od starta, ali bez promene razultata

Lopta je očekivano u nogama Španaca, koji za sada ne uspevaju da ozbiljnije ugroze gol Rajkovića. Sa druge strane, Srbija se brani i brzim kontrama po boku, pokušava da probije bedem rivala preko Birmačevića, ali za sada bez uspeha. Ipak, po prikazanoj igri, navijači imaju razloga za zadovoljstvo, "orlovi" odlično pariraju šampionu Evrope!

05.09.2024. 20:55

5. minut: Napada Španija, ali preti i Srbija

U jeku napada fudbalera Španije, Srbija je napravila dobar kontra napad i udarcima Samardžića i Lukića, došla jako blizu gola, ali, nažalost, nisu bili precizni igrači Dragana Stojkovića. Samardžićev pokušaj odbio se od protivničkog igrača, da bi loptu, potom, Lukić prebacio visoko iznad gola, ostaje 0:0.

05.09.2024. 20:45

Utakmicu pratite na Areni 1 Premium!

Intonirane su obe himne i uskoro se očekuje početak susreta. 

Oko 20-ak hiljada navijača ima na tribinama beogradske "Marakane" i nema sumnje da nas očekuje sjajna atmosfera, a nadamo se i pravi spektakl na terenu sa pozitivnim ishodom po "orlove" na kraju.

05.09.2024. 20:37

Dani Karvahal: Srbija je "tvrd orah"

Fudbaler Španije Dani Karvahal izneo je utiske pred meč sa Srbijom na startu A divizije Lige nacija.

"Počnje novo takmičenje i pobedom želimo da ga otvorimo. Srbija je izuzetno tvrda ekipa koja igra odlučno kod kuće. Istina je da igraju bez nekoliko prvotimaca, ali i dalje imaju dovoljno kvaliteta. Naš cilj je da pobedimo večeras. Fokusirani smo samo na to i na Ligu nacija, ima vremena da razmišljamo o Svetskom prvenstvu", rekao je Karvahal za Arenu sport.

 

05.09.2024. 20:32

Saša Lukić: Moramo da odigramo savršenu utakmicu

Pre susreta sa Španijom, za TV Arena sport govorio je i Saša Lukić, koji je istakao da je Španija među najboljim reprezentacijama na svetu.

"Španija je verovatno najbolja ekipa na svetu, videli smo kako su igrali na Evropskom prvenstvu. Da bismo ih pobedili moramo da odigramo perfektnu utakmicu".

Lukić će večeras odigrati 50. meč u dresu Srbije.

"Od prvog dana kada sam došao želim da uradim nešto sa reprezentacijom. Sutra mi je taj 50. nastup, jedan sam od starijih, tu sam da pomognem i doprinesem".
 

05.09.2024. 20:31

Poslednji utisci selektora Španije pred Srbiju

Selektor Španije Luis de la Fuente još jednom je ponovio da njegovu ekipu očekuje težak duel sa Srbijom u Beogradu, gde "orlovi" tradicionalno igraju dobro pred svojim navijačima.

"I dalje smo pod utiskom nakon osvajanja EURO, ali smo svesni činjenice da je juče prošlost i da moramo da razmišljamo o budućnosti, jer nas očekuje teška utakmica večeras protiv vrlo organizovanog protivnika. Srbija je odigrala dobar turnir u Nemačkoj, gde je doživela samo jedan poraz od Engleske i siguran sam da će nagrada za dobar rad doći kad-tad.

Što se nas tiče, cilj je jasan. Ne menja se... Prva je Srbija na redu, pa Švajcarska i Danska. Znamo šta znači takmičenje u Ligi nacija i samo smo na to fokusiranu, dok ćemo o SP nekom drugom prilikom. O tome ni ne razmišljamo o ovom trenutku", rekao je između ostalog selektor Španije.

05.09.2024. 20:26

"Piksi" izneo utiske neposredno pred meč sa Špancima

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković "Piksi" još jednom je izneo očekivanja pred meč sa aktuelnim šampionom Evrope, a šta je rekao u eksluzivnoj izjavi za TV Arena sport, pročitajte OVDE.

05.09.2024. 20:11

Jamal i Olmo predvode "crvenu furiju"

 

05.09.2024. 19:55

Kakva su fudbalska imena igrala u Beogradu te 2005. godine...

 

05.09.2024. 19:59

Stojković: Španija je neverovatna reprezentacija

"Neverovatna su reprezentacija, skup talenata, superiornost u tehničkom smislu. Tamo nema nijednog igrača, uključujući i golmana, koji ne kontroliše loptu kako bi svi voleli. Imali su oni generacije i iza ove, da ne pominjemo 2010, 2012. godinu, ali ova generacija sa mladim igračima je hrabar potez De La Fuentea da regeneriše španski tim. I dao je rezultate".

05.09.2024. 19:57

De la Fuente: Srbija ima sjajan tim

"Samim tim što je Srbija u A diviziji Lige nacija govori da ima sjajan tim. Igrali su teške utakmice na Euru, izgubili samo od Engleske. Gledamo u oči teškoj utakmici, protiv sjajnih igrača, na legendarnom stadionu. Moramo da nastavimo da pobeđujemo. Hvala na mišljenju da možemo da dobijemo ovaj meč prilično lagano".

Ostavite komentar