UEFA Liga nacija

Liga nacija na TV Arena Sport: "Orlovi" posle mitarenja gledaju evropskom šampionu u zube

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2024 09:47
Dragan Stojković, selektor reprezentacije Srbije MN Press
Dragan Stojković, selektor reprezentacije Srbije

Posle samo šačice kola odigranih u svetskim domaćim prvenstvima, ponovo smo dočekali da na red dođe reprezentativni fudbal. Naravno, nije to glamur Evropskog prvenstva, ali pozlatu će sa sobom nositi upravo šampioni Starog kontinenta, Španci, koji će svoj prvi zvanični duel od uspinjanja na tron u Nemačkoj, odigrati protiv Srbije na stadionu "Rajko Mitić" u okviru prvog kola Grupe A Lige Nacija sa početkom od 20.45 časova (Arena 1 Premium). 

Može se reći da su "furija" i "orlovi" imali dva potpuno drugačija leta. Dok je jedan tim doživeo sopstvenu renesansu, drugi se pomalo nalazi na ničijoj zemlji - između smene generacija i nosilaca starog gvozdenog ordenja. Selektor Dragan Stojković će večeras u Beogradu izvesti totalno drugačiji tim usled nenadanih otkaza standardnih prvotimaca, a publika na tzv. "Marakani" neće imati prilike da gleda Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Tadića, Sergeja Milinkovića-Savića... 

Takođe, naš tim je dobio i novog kapitena, pošto je popularni Piksi juče najavio da će u narednom periodu traku oko ruke nositi Nikola Milenković, a da će njegov "potpukovnik" biti golman, Predrag Rajković. 

 

 

Što se Španaca tiče, tu se reči ne moraju trošiti, svi smo videli za šta su sposobni i koliko im je teško parirati, naročito kada se brzonogi plamičci na krilima u vidu Laminea Jamala i Danija Olma razlete. Ostaje samo da se nadamo da će im veliki teren Crvene zvezde oduzeti na prodornosti, te da će ih rupa Autokomande progutati uz pune tribine. 

Danas će se takođe odigrati i drugi meč naše grupe, a u pitanju su dva starara znalca našeg nacionalnog tima. Na megdan će u istom terminu istrčati fudbaleri Danske i Švajcarske. Sa jednima smo se već susreli na EURO '24, ali su Danci preživeli dosta promena od tada, tako da je sve moguća, a što se "sajdžija" tiče, vrlo dobro ih se sećamo sa prethodna dva Svetska prvenstva, a sudeći po igri iz Nemačke (ispali od finaliste Engleske u četvrtfinalu na penale), liče na favorite teškog gostovanja. 

Derbi današnjeg dana predstavlja okršaj koji će Portugalci i Hrvati od 20.45 časova odigrati na Pirinejima. Komšije su ovog leta doživele totalni krah za njihove standarde poslednjih godina, i napustile turnir Starog kontinenta već u grupnoj fazi. Dosta govori što su organizatori memorijalne utakmice Dražena Petrovića prevideli da će "vatreni" igrati u istom terminu, i tako onemogućili nekih 15.000 gledalaca da prati fudbal (što ne deluje kao da im je teško palo). 

Što se Portugalaca tiče, sve očitije postaje da se era Kristijana Ronalda završila, te da Roberto Martinez formira novu kompoziciju u kojoj će CR7 biti tek rezervna žica. 

Mečeve UEFA Lige nacija možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.

UEFA Liga nacija (1.kolo)

Liga A, Grupa 1

Portugal - Hrvatska 20.45 (A3P)
Škotska - Poljska 20.45 (AS1)

Liga A, Grupa 4 

Srbija - Španija 20.45 (A1P) 
Danska Švajcarsa 20.45 (A2P)

Liga C, Grupa 1 

Azerbejdžan - Švedska 18.00 (A1P)
Estonija - Slovačka 20.45

Liga D, Grupa 3 

Belorusija - Bugarska 20.45 (AS2)
Severna Irska - Luksemburg 20.45