UEFA Liga nacija

Stojković naknadno pozvao Đorđa Jovanovića: Ivanović otpao zbog povrede

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2024 22:58
Đorđe Jovanović, srpski fudbaler, u zadnjem trenutku dobio poziv selektora MN Press
Đorđe Jovanović, srpski fudbaler, u zadnjem trenutku dobio poziv selektora

Nema kraja povredama u fudbalskoj reprezentaciji Srbije, pa je tako noć uoči početka novog ciklusa Lige nacija i meča sa superjakim evropskim šampionom Španijom (20.45, TV Arena 1 Premium) sa spiska Dragana Stojkovića otpao Mihailo Ivanović.

Doskorašnji napadač Vojvodine ima, trenutno, nerešivih problema sa stopalom i zadnjom ložom, pa ipak neće konkurisati za utakmicu na stadionu Crvene zvezde i naredni duel A divizije, protiv Danske u Kopenhagenu (8. septembar, 18.00, A1P). 

"Posle temeljne analize, detaljnih lekarskih pregleda medicinskog tima A reprezentacije, i u dogovoru sa Milvolom, Mihailo Ivanović zbog povrede stopala i zadnje lože neće biti na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću za utakmice protiv Španije i Danske", stoji u saopštenju FSS.

Piksi je hitno reagovao i aktivirao centarfora Partizana, Đorđa Jovanovića, jer je u špicu ranije, takođe zbog povreda ostao bez udarnog tandema Aleksandar Mitrović - Dušan Vlahović. 

"Selektor je odlučio da uputi poziv igraču Partizana Đorđu Jovanoviću, koji će se priključiti nacionalnom timu sutra (četvrtak) prepodne. U skladu sa UEFA pravilnikom imaće mogućnost nastupa u meču protiv Španije, naravno kasnije i Danske" stoji u objavi FSS. 

U međuvremenu su otpali još Sergej Milinković Savić, Miloš Veljković, Nemanja Maksimović... tako da su sve linije tima pretrpele izmene u odnosu na objavljeni spisak za septembarski dvomeč. Jedino su golmani svi na broju.