UEFA Liga nacija

Hvala na mišljenju da meč možemo dobiti lagano: De la Fuente, ipak, oprezan pred duel Španije i Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2024 21:55
Luis de la Fuente, fudbalski selektor Španije, ceni Srbiju MN Press
Luis de la Fuente, fudbalski selektor Španije, ceni Srbiju

Najbolji fudbaleri Španije stigli su večeras u Beograd, na sutrašnji meč prvog kola A divizije Lige nacija sa Srbijom (20.45, TV Arena 1 Premium), a selektor Luis de la Fuente održao je konferenciju za medije.

I dao do znanja, pre svega novinarima iz svoje zemlje, da ne shvata olako prvi nastup posle osvajanja Evropskog prvenstva ovog leta, bez obzira što "orlovi" nisu prošli grupnu fazu takmičenja u Nemačkoj i imaju bitno izmenjen tim u odnsu na taj. 

"Mislim da je Srbija sjajan tim. Samim tim što su u A ligi nacija... Igrali su teške utakmice na Euru, izgubili samo od Engleske. Gledamo u oči teškoj utakmici, protiv sjajnih igrača, na legendarnom stadionu. Moramo da nastavimo da pobeđujemo. Hvala na mišljenju da možemo da dobijemo ovaj meč prilično lagano".

Iskusni stručnjak reagovao je i na konstataciju da posle velikih uspona neretko slede bolni padovi. 

"Ovo je strastven tim. Želimo da nastavimo da nadgađujemo našu igri, a tu ima još prostora. Motivisani su, srećni, puni volje i želje. Želimo da nastavimo da pobeđujemo i osvajamo trofeje. Moramo da rastemo i budemo najbolji."

 

 

De la Fuente nije hteo da otkrije da li će spojiti Olma i Pedrija na terenu, ali je bio spreman na priču o vunderkindu Laminu Jamalu, od kog najviše zaziru naši navijači, ali i jedva čekaju uživo da ga vide na stadionu Crvene zvezde. 

"Lamin je miran i blag momak, mnogo je zreo za svoje godine. Drago mi je što je tako, odlično izlazi na kraj sa odgovornošću i verujem da će da bude još bolji kako vreme bude prolazilo."

Malo ko se neće saglasiti sa tvrdnjom da je Španija reprezentacija koja u ovom trenutku igra najatraktivniji fudbal na svetu. I srpski selektor Dragan Stojković izrekao je danas niz komplimenata na račun "crvene furije". 

"Imam tu privilegiju da vodim fenomenalne igrače i znam šta je potrebno da budu srećni. Radimo na toj ideji da se uživa na terenu, najvažnije je izvući najbolje iz igrača", zaključio je De la Fuente.