UEFA Liga nacija

Promene u reprezentaciji: Još dva otkaza, Milenković novi kapiten

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2024 18:19
Nikola Milenković je ovog leta pojačao Notingem Forest MN Press
Nikola Milenković je ovog leta pojačao Notingem Forest

Fudbalskoj reprezentacije Srbije predstoji prvi meč u A grupi Lige nacije, na kojem će se "orlovi" sastati sa ni manje, ni više, evropskim šampionom, Španijom. Utakmica će se odigrati na stadionu "Rajko Mitić", sa početkom od 20.45 časova (Arena 1 Premium). 

Uoči susreta sa "furijom", za medije je govorio selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, koji je istakao neke od promena koje možemo očekivati na duelu sa Špancima.

"Imamo problema sa igračim kadrom, nadam da ste koga svesni. Veljković i Maksimović se vratili, neće igrati ni portiv Danske. To je dodatni problem, Tezić pod znakom pitanja, pa ćemo doneti odluke. Ekipa koja želi da bdue kompetivna, mora da igra na obe strane. Teško da je da odbranite gol od ovakve ekipe 90 minuta. Moramo da uradimo sve da ugrozimo gol portivnika", rekao je Stojković. 

 

 

Takođe je naglasio da će novi kapiten biti štoper Nikola Milenković, a njegov zamenik golman Predrag Rajković. 

"Ima najviše odigranih utakmica, 57, a zamenik će biti Predrag Rajković", istakao je ukratko naš selektor. 

Postoji i mogućnost da na susretu sa evropskim šampionom vidimo i neke debitante u našem timu. 

"Sigurno da ima, ali to mora da se pokaže. Jedno je pričati, a drugo je raditi i uraditi. Šansa postoji, imate 90 minuta da pokažete talenat i da pokažete ono zbog čega ste tu. Neki igrači će biti po prvi put, moralo je doći do toga. Ne bežim od te odgovornosti i da neko ko nije do sada igrao da mu pružim šansu. Kad ćete? Debitovaćeš kad pokažeš kvalitet bez obzira na godine. Tako da će biti i onih debitanata sutra i to protiv velike Španije", naglasio je Stojković. 

Mečeve Srbije u Ligi nacija možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.