UEFA Liga nacija

Veoma ih je teško pobediti: De la Fuente respektuje Srbiju i ostale rivale u Ligi nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.09.2024 15:56
Luis de la Fuente, selektor Španije, ceni fudbalere Srbije Guliver
Luis de la Fuente, selektor Španije, ceni fudbalere Srbije

Fudbalska reprezentacija Španije na suveren način osvojila je titulu prvaka Evrope, za šta dobar deo zasluga pripada selektoru Luisu de la Fuenteu, iskusnom znalcu svog posla i sjajnom motivatoru igrača, od kojih je nemali broj u mlađim nacionalnim katagorijama prošao kroz njegove ruke.

Tvrdi da mu uspeh "crvene furije" nije izmakao tlo pod nogama. Uz tvrdnju da se ni on ni njegovi izabranici neće uspavati na lovorikama, jer su još gladni uspeha. Počev od UEFA Lige nacija, koja kreće ovog meseca. 

"Još uvek živim istim životom kao i pre, iako je sada uticaj medija ogroman...To je grupa koja je veoma navikla da pobeđuje i da se takmiči za važne stvari. Želimo da zadržimo nivo, logično je da su ciljevi toliko visoki. Spremni smo za to...", rekao je strateg najboljeg tima prvenstva u Nemačkoj, održanog ovog juna i jula. 

Neverovatni Lamin Jamal i družina, u ulozi kontinentalnih vladara, prvo će se predstaviti beogradskoj i srpskoj publici, jer ovog petka igraju sa našom selekcijom (20.45, TV Arena 1 Premium). Posle ih čeka duel sa Švajcarskom, a u nekom trenutku i megdan sa Dancima.  

"To su ekipe koje su bile na EP i koje je bilo veoma teško pobediti", podsetio je selektor Španije da su budući rivali takođe bili akteri EURO 2024.