UEFA Liga nacija

Ma, kakva penzija, hoću da osvojim Ligu nacija: Ronaldo i dalje ima veliki motiv da igra za Portugal

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.09.2024 08:08
Kristijano Ronaldo u dresu selekcije Portugala Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys
Kristijano Ronaldo u dresu selekcije Portugala

Portugalac Kristijano Ronaldo u januaru će napuniti 40 godina, ali i dalje tvrdi da ima veliki motiv da nastupa za nacionalni tim svoje zemlje.

Nakon završenog Evropskog prvenstva u Nemačkoj su se pojavile informacije da će mu to biti poslednji nastup u dresu sa državnim grbom, ali je on u razgovoru za medije u svojoj zemlji to oštro demantovao.

"Postojale su spekulacije po medijima da više neću igrati za reprezentaciju, ali to nije poteklo od mene, budući da o tome nisam ni razmišljao. Imam i dalje veliki motiv da nastupam za svoju zemlju i jedva čekam da ponovo obučem dres Portugala", rekao je jedan od najboljih fudbalera u istoriji.

Prvotimac Al Nasra je istakao da su njegove ambicije uvek najviše i da trenutno želi da sa reprezentacijom Portugala osvoji Ligu nacija.

"Često se ponavljam po tom pitanju, ali moram da kažem da nikada ne pravim dugoročne planove. Uvek se trudim da se potpuno fokusiram na ono prvo što mi sledi, a to je u ovom trenutku Liga nacija. Portugal ima sjajnu ekipu i naš glavni cilj je da osvojimo ovo takmičenje. Već smo jendom u tome uspeli, pa želimo još jednom", rekao je Ronaldo.

Podsećanja radi, Portugal se nalazi u grupi 1 A divizije Lige nacija, gde će mu rivali biti najbolji timovi Hrvatske, Škotske i Poljske.