UEFA Liga nacija

Miloš Veljković definitivno ispao iz konkurencije za startne mečeve Lige nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2024 21:20
Miloš Veljković, srpski fudbaler, ne može da igra protiv Španije i Danske MN Press
Miloš Veljković, srpski fudbaler, ne može da igra protiv Španije i Danske

Na današnjoj opširnoj konferenciji za medije, selektor Dragan Stojković najavio je još tri potencijalna otkaza pozvanih fudbalera za mečeve reprezentacije Srbije sa Španijom i Danskom u Ligi nacija, a njegove reči su se nažalost obistinile. Štoper Miloš Veljković je definitivno otpao zbog spiska, a po svoj prilici će se to desiti i sa dvojicom vezista - Nemanjom Maksimovićem i Aleksom Terzićem.

U sva tri slučaja radi o povredama, pa će Piksi verovatno bez ovog trilinga morati da složi sastav za duel sa "crvenom furijom" u Beogradu (5, septembar, 20.45, TV Arena 1 Premimu) i Dancima u Kopenhagenu (8. septembar, 18.00. A1P). 

"Terzić ima povredu od pre deset dana, ali krenuo je da trenira, doći će, ima veliku želju da dođe, pa ćemo videti kako se oseća. Veljković ima upalu desne Ahilove tetive, to sam znao prošle nedelje. Videćemo i za njega. I što se tiče Maksimovića, bol u desnoj pubičnoj regiji, malo se pogoršalo na treningu, pa je prekinuo. Ali i on dolazi danas. Nećemo ništa silovati", rekao je Stojković jutros. 

Od ranije je poznato da selektor ne može da računa na Dušana Vlahovića zbog porodičnih problema, kao ni na povređeni tandem iz Al Hilala - Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinkovića-Savića. Za ova tri otkaza danas je rekao da veruje da su povređeni, a ne da se radi o skrivenom bojkotu pojedinaca, kako neki tumače.