UEFA Liga nacija

Piksi najavljuje veliku borbu: Ne plašim se Španije, dobrom igrom da "kupimo" navijače

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2024 11:17
Fudbalska reprezentacija Srbije MN Press
Fudbalska reprezentacija Srbije

Prvi meč za, povredama pritisnutu reprezenatciju Srbije, u UEFA Ligi nacija je ona protiv selekcije Španije, aktuelnog evropskog šampiona i selektor Dragan Stojković se ne plaši tog meča.

Strateg "orlova" tvrdi da je u pitanju najbolji svetski tim i da očekuje da će igrači zbog toga imati dodatni motiv i da će dobrom partijom "kupiti navijače".

"Španija je najbolja evropska selekcija, a verovatno i svetska. Nama je izgleda suđeno da uvek krećemo protiv najboljih. U Kataru je to bio Brazil, u Nemačkoj Engleska, a sada Španija. Ali, to je dodatni motiv i verujem d aće igrači želeti da se nametnu. A oni koji protiv Španije dokažu da su za nacionalni tim, njih niko ni tenkom neće moći da izaci iz tima. Ali na njima je da to ostvarem, a ne nameni. ja samo znam da ne želim da se povuče, jer bi to bilo najlakše, već želim da se borim", rekao je Stojković i dodao:

"Što se podrške navijača tiče mogu samo da kažem da je ona promenljiva, Ukoliko igrate dobro, onda ste ih 'kupili'. Recimo, Vladan Milojević je uveo Zvezdu u Ligu šampiona i sada je pukovnik, a da je izgubio od Bodo Glimta možda bi ga i smenili. Ili pogledajte vaterpoliste. Niko nije verovao u njih, a oni se sa Olimpijskih igara vratili kao šampioni."