UEFA Liga nacija

PIksi o očekivanjima u Ligi nacija: Cilj je da ne ispadnemo iz A divizije, a pratimo sve igrače sa srpskim pasošem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2024 10:52
Selektor Dragan Stojković sa reprezentativcima Srbije MN Press
Selektor Dragan Stojković sa reprezentativcima Srbije

Izmenjeni tim fudbalske reprezentacije Srbije imaće težak zadatak da u A diviziji Lige nacija igra protiv najboljih ekipa na starom kontinentu, a primarni cilj "orlova" je da izbore ostanak u grupi najboljih.

Ovo je izneo selektor Dragan Stojković koji je priznao da igrači koje je pozvao imaju sjajnu priliku da dokažu kako poseduju kvalitet da se na njih ozbiljno računa.

"Postoje određeni problemi sa povredama igrača, ali oni će doći, pa ćemo da vidimo u kakvom su stanju i naravno da nećemo siliti nikoga da igra", rekao je Stojković i dodao:

"Naš osnovni cilj je da sačuvamo status u A diviziji Lige nacija. Igraćemo protiv kvalitetnih ekipa i možemo da pokažemo koliko vredimo. Ali da se razumemo, ovo nisu utakmice prijateljskog karaktera. Ne! One su nama veoma važne. Igrači imaju priliku da igraju protiv aktuelnog šampiona Evrope Španije i verujem da im veći motiv nije potreban. Od prvog trenutka kada sam došao moj cilj je bio da unesem energiju i da podignem srpski fudbal na viši nivo, a ne da ga unazadim."

Selektor Stojković je istakao da u Mozzart Bet Superligi Srbije ima još igrača koji su potencijalni reprezentativci Srbije i na njima je samo da nastave sa tim radom.

"Svi koji imaju srpski pasoš su potencijalni reprezentativci i sve ih pratimo. Naša ideja je da napravio neke mini-kampove s vremena na vreme u zavisnosti od obaveza klubova. Da dovedemo talentovane momke da budu sa nama tri dana i da radimo sa njima. Uveren sam da bi oni od toga imali veliku korist", istako je Stojković.