UEFA Liga nacija

Selektor Stojković o otkazima "orlova": Verujem igračima da su povređeni, a ako imate druge informacije vi mi recite

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2024 10:35
Fudbaleri Srbije MN Press
Fudbaleri Srbije

Činjenica da se na spisku fudbalske reprezentacije Srbije ne nalaze vanja Milinković Savić, Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović otvorila je prostor za spekulacije, a selektor Dragan Stojković tvrdi da iza toga ne stoji nikakav "tihi bojkot".

On je istakao da veruje da postoje zdravstveni problemi kod prve dvojice, dok je napadač Juventusa zatražio poštedu zbog porodičnih obaveza.

"Obavio sam razgovore sa mnogo igrača. Sa Vanjom Milinkovićem Savićem sam 18. avgusta pričao i rekao mi je da ima problem sa kukom. Rekao je da nastao pri padu i zamolio me je da je ovo odlična prilika da pokuša da se oporavi i mi smo to prihvatili, baš kao što je Aleksandar Mitrović rekao da ima problem sa zadnjom ložom. Vlahović mi je rekao da ima privatne probleme i ja ne ulazim u to šta je u pitanju. Ja njima verujem, a javnost ako ima druge in0formaciju neka kaže. Možete da ih pozovete i pitajte ih sve na tu temu", rekao je Stojković i dodao:

"Uradio sam ono što sam obećao. Najavio sam promene u timu i osvežavanja ekipe i ovu Ligu nacija vidim kao odličnu priliku da se pruži šansa nekim novim igračima da vidimo sa čime raspolažemo pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Kod mene niko nije precrtan i vrata nacionalnog tima nisu nikome tavorena i u zavisnosti od njegove forme i potreba reprezentacije. Ne mogu da pozovem Filipa Kostića koji ima klub, ali kao da ga nema ili Nemanju Radonjića koji trenira individualno."