UEFA Liga nacija

Posle Vlahovića od Lige nacija odustali Mitrović i SMS: Nižu se otkazi selektoru Stojkoviću

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.08.2024 12:30
Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić, srpski fudbaleri, ne igraju Ligu nacija MN Press
Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić, srpski fudbaleri, ne igraju Ligu nacija

Što su bliži prvi mečevi fudbalske reprezentacije Srbije posle neuspeha na Evropskom prvenstvu to se sve više krnji lista pozvanih kandidata za mečeve A divizije Lige nacija, protiv novog kontinentalnog prvaka Španije i rivala iz grupe Danske, 5. septembra u Beogradu i 8. u Kopenhagenu. Prvo se na pozivu zahvalio Dušan Vlahović, a sada su to učinili i Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić. 

Sva trojica nosioci igre godinama unazad, pa bi njihov izostanak mogao biti veliki hendikep za "orlove". Napadač Juventusa je juče putem društvenih mreža obavestio javnost da ga porodični razlozi sprečavaju da dođe na pripreme, dok su centarfor i vezista Al Hilala poslali poruku stručnom štabu i Savezu da su iz poslednjeg meča izašli s povredama. 

 

MN Press

Dragan Stojković, selektor Srbije, u sve većim kadrovskim problemima

Ovo drugo saznaje Mozzart sport iz krugova bliskih našem timu i vrhu srpskog fudbala. Bez navođenja prirode povreda, nakon pobede saudijskog tima u tamošnjem prvenstvu, u kom je najbolji strelac u istoriji našeg nacionalnog tima dva puta zatresao mrežu. 

Od ranije se zna da je kapiten Dušan Tadić posle EURO 2024 odlučio da se povuče iz državne selekcije, dok je Stojković spisak igrača za dolazeće izazove skrojio bez starosedelaca kao što su Vanja Milinković Savić, Filip Kostić, Nemanja Gudelj, Mijat Gaćinović, Filip Mladenović, Srđan Mijailović i Uroš Spajić.