UEFA Liga nacija

Stojković ponovo ostao bez Alekse Terzića za mečeve UEFA Lige nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2024 12:18
Aleksa Terzić ponovo mora da preskoči reprezentativne obaveze MN Press
Aleksa Terzić ponovo mora da preskoči reprezentativne obaveze

Selektor Srbije Dragan Stojković ostao je za septembarske mečeve UEFA Lige nacija bez Alekse Terzića. Levi bek Salcburga doživeo je nezgodnu povtredu butnog mišića na prvom meču plej-ofa UEFA Lige šampiona protiv Dinama iz Kijeva, pa je pre veremena morao da napusti meč.

Bilo je jasno po samoj reakciji nekadašnjeg igrača Crvene zvezde da se radi o ozbiljnoj povredi.

"Terzić nažalost neće moći da igra zbog povrede butnog mišića. Trebalo bi da pauzira četiri nedelje", istakao je juče trener RB Lajpciga Pepijn Linders.

 

 

Stojković veruje u kvalitete Terzića, ali ga često nije imao na raspolaganju zbog povreda. Zbog toga ga nije vodio ni na UEFA EURO u Nemačku. Same pripreme, igre Terzića na početku sezone bile su dovoljno dobar razlog da ga Stojković ponovo pozove u sastav za mečeve sa Španijom (5. septembar) i Danskom tri dana kasnije. S obzirom da je Terzić bio jedini levi bek na selektorovom spisku videćemo hoće li Stojković nekome uputiti novi poziv.

Ponovo se isprečila povreda, Terzić će morati da se oporavi i čeka novu šansu da ponovo obuče dres Srbije koji je nosio u vreme selektora Stojkovića šest puta.