UEFA Liga nacija

Španija oslabljena protiv Srbije: Unai Simon odsutan do 2025.

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2024 19:13
Unai Simon će na neprijatnu pauzu posle osvajanja EURO Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos
Unai Simon će na neprijatnu pauzu posle osvajanja EURO

Fudbalska reprezentacija Španije odigraće meč sa Srbijom u petog septebmbra u okviru prvog kola Grupe A Lige nacija. Ovo će biti prva utakmica "furije" od osvajanja Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Ipak, Luis de la Fuente neće moći da računa na jednog od osvajača Starog kontinenta, s obzirom da će prvi golman tamošnjeg nacionalnog tima zbog povrede biti prinuđen da odsustvuje najverovatnije do početka 2025. godine. 

Naime, problem u pitanju ga nije odstranio sa terena odmah. Peh je Simon vukao sa sobom i na EURO, ali je nakon turnira podvrgnut operaciji ligamenata desnog zgloba u Madridu, a predviđeno vreme za oporavak sugeriše da ga očekuje dugačka pauza. Navodi se da ga čeka pauza od tri, možda čak i četiri meseca. 

 

 

Svakako da udarac za Špance nije nepodnošljiv. Kao zamene za Simona na šampionatu Evrope figurirali su odlični golman Arsenala, David Raja, kao i čuvar mreže Real Sosijedada, Aleks Remir.  Mnogo ozbiljniji problem će imati Unaijev klub Atletik Bilbao, koji sa klupe predvodi Ernesto Valverde. 

Kada pomenuto vreme pretvorimo u utakmice, uviđamo da se radi o 14 ligaških i četiri utakmice grupne faze Lige Evrope - i to najmanje! Najgori scenario bi mu oduzeo priliku da se uopšte pokaže na terenu u prvom delu sezone, odnosno u drugorazrednom takmičenju Starog kontinenta. 

Valverde je planirao da prirodna zamena Simonu bude Kepa Arizabalaga, ali i one je početkom nedelje izostao sa terena, tako da Špancu preostaje Aleks Padilja, 20-godišnji Meksikanac, koji još nije debitovao za prvi tim baskijskog čeda.