UEFA Liga konferencije

Jovan Damjanović, trener TSC-a: Očekuje nas spektakl, jako važna utakmica!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2024 19:35
Jovan Damjanović, trener TSC-a MN Press
Jovan Damjanović, trener TSC-a

Fudbaleri TSC-a, sutra u Bačkoj Topoli dočekuju Legiju iz Varšave. Utakmica se igra od 21.00 čas, a izabranici Jovana Damjanovića, pokušaće da dođu do prva tri boda u Ligi konferencije pred domaćim navijačima. 

 

 

I pored činjenice da je Legija peta u domaćem prvenstvu, Jovan Damjanović smatra da višestruki prvak Poljske nije u krizi. Upravo iz razloga jer je prethodno savladao veoma ozbiljnog protivnika.

"Očekuje nas spektakl, jako važna utakmica, jedva čekamo da počne. Imamo iskustvo iz Kazahstana gde smo igrali jako dobro, nismo došli do bodova. Imamo sve vrhunske preduslove, igramo na našem stadionu i nadam se da će doći nagrada za rad. Nama je važno da zadržimo nivo igre, jer smo u procesu. Proces je stvaranje igre i stvaranje vrednosti unutar grupe. Trudićemo se da budemo na nivou, kao u prethodnim utakmicama. Svi zajedno verujemo da će to biti dovoljno za pozitivan ishod. Želimo da igramo fudbal, to ne menjamo bez obzira da li igramo domaće prvenstvo ili Evropu. Igrači su svesni, veruju u to što radimo. Pokazalo se mnogo puta da nam to donosi ne samo dobar osećaj, nego i rezultat“, rekao je Jovan Damjanović, pred duel sa Legijom.

 

 

Za sutrašnji meč neizvestan je jedino nastup Ifeta Đakovca koji bi uskoro trebalo da se vrati na teren posle operacije i povrede zarađene u prvom kolu Lige konferencije

"Đakovac nije u potpunosti spreman, ne možemo da računamo na njega od prvog minuta. Plan za svaku utakmicu je drugačiji, kao i priprema. Trebaće nam da budemo na najvišem mogućem nivou. Gledali smo pet poslednjih utakmica Legije, menjali su par puta sistem igre. Ne mislim da imaju neku krizu rezultata, jer su pobedili jednu ozbiljnu ekipu, sem Betisa igrali su i sa Jagjelonijom. Igraju stabilan, intenzivan fudbal. Bez obzira na to, imamo sav respekt prema njima, verujemo da imamo i naše šanse da se dobro predstavimo. Ulazimo u meč sa ogromnim respektom, Legija je ogroman klub. Želimo da budemo skromni, ponizni, ali sa verom u ono što smo do sada radili“.

Golman Veljko Ilić, veruje da će njegov tim uspeti da izađe sa pozitivnim ishodom. 

Očekuje nas zahtevna utakmica, spremamo se cele nedelje, po svim našim standardima nadamo se dobrom ishodu. Malo je falilo sreće u prethodne dve utakmice, a ona treba da se zasluži, naš trud i dobru igru nismo krunisali golovima. Pristupamo isto svakoj utakmici, tako ćemo i sutra protiv Legije. Moramo da ispoštujemo to što se dogovorimo u svlačionici“, rekao je Ilić.