UEFA Liga konferencije

Damjanović nakon poraza: Bili smo bolji, odigrali smo dobru utakmicu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2024 22:15
Jovan Damjanović nije zadovoljan rezultatom, ali jeste igrom svojih izabranika MN Press
Jovan Damjanović nije zadovoljan rezultatom, ali jeste igrom svojih izabranika

Fudbaleri TSC-a su poraženi minimalnim rezultatom 1:0 od Astane u prvom kolu UEFA Lige konferencije. Srpski klub je odigrao izuzetno dobar meč uprsko porazu.

Ekipa iz Bačke Topole je uputila čak 25 udaraca ka golu protivnika, a pogodili su i tri prečke. Prosto lopta nije htela u gol Kazahstanaca. To je potvrdio i Jovan Damjanović izjavom nakon utakmice.

"Momci su odigrali dobru utakmicu, bili smo bolji i zaslužili smo da pobedimo. Nadigrali smo ih u svim segmentima igre, a primili smo gol iz prekida. Pogodili smo tri puta prečku, protiv ovakog ozbiljnog protivnika. Mislim da ovako treba da se predstavlja i klub i zemlja u Evropi. Imali smo 25 udaraca ka golu i imali veliki posed. To nam daje za pravo da se ponosimo, ali ne menja situaciju da smo poraženi. Kako vreme odmiče podižemo nivo igre, za ovo večeras skidam kapu igračima, kako su izgledali i kako su bili hrabri", rekao je trener TSC-a medijima.

Srpski strateg je naveo da je želeo da utakmica izgleda ovako i da ih Astana nije iznenadila. Falio je samo taj gol.

"Mi smo želeli da ovako utakmica izgleda. Znali smo da je Astana brza iz kontra napada i da ima brze igrače gore, nismo se mnogo prilagođavali, ali znali smo da utakmica ako budemo pravi može ovako da izgleda, oni nas nisu iznenadili. Trudili smo se da budemo skromni, kažem, hteli smo da utakmica izgleda ovako, samo da bude drugačiji rezultat", istakao je Damjanović.

TSC će naredni meč igrati na domaćem terenu u Bačkoj Topoli gde stiže ekipa Legije iz Varšave.