UEFA Liga konferencije

UEFA Liga konferencije na TV Arena sport: TSC gostuje Astani, Banjalučani protiv srpskog Panatinaikosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2024 08:20
Fudbaleri TSC-a MN Press
Fudbaleri TSC-a

Od pet klubova koliko je srpski fudbal imao ove godine na startu svih evropskih takmičenja, ostala su samo dva. Čast da pored Crvene zvezde, grupnu fazu igra ima i klub iz Bačke Topole. 

 

 

TSC je nastavio kontinuitet igara na međunarodnoj sceni, samo što će ove sezone debitovati u Ligi konferencije, s obzirom da su minule godine igrali u Ligi Evrope. Neće, međutim ni u ovom najmlađem evropskom takmičenju biti lako TSC-u, jer su izuzetno jaki protivnici su pred njima, mada istini za volju nisu to baš tako atraktivne ekipe. 

U svakom slučaju TSC put na evropskoj sceni kreće iz Astane protiv istoimenog kluba, a trener Jovan Damjanović ne može da računa samo na Sašu Jovanovića, minule godine najboljeg igrača Topolčana. 

Dobro smo se spremili, poznajemo protivnika i imamo respekt. Iz tog poštovanja želimo da budemo skromni. Pokazaćemo kakav fudbal želimo da igramo. U procesu smo stvaranja, ovo je dobra prilika da svi zajedno pokažemo kakav fudbal možemo da igramo“, rekao je Jovan Damjanović, trener TSC-a.

Proučili su dobro tim Astane u Bačkoj Topoli, a tamo je i bivši učenik crno-belih Aleksa Amanović, kao i bivši član Radničkog 1923, Džofri Činedu. 

Iz više razloga poznajemo dobro ekipu Astane, Činedu, koji je u odličnoj formi, je do skoro igrao u Kragujevcu, ali poznajemo i druge igrače, Amanovića i Kamaru, u stafu su takođe ljudi sa Balkana. Blisko nam je to što rade, retko kada ovde gube, ali to ne menja naše ciljeve da se prezentujemo i dođemo do dobrog rezultata", zaključio je Damjanović.

 

 

U Banjaluci Borac dočekuje grčki Panatinaikos. Ekipa je već napravila čudo plasmanom u ligašku fazu takmičenja, međutim to neće zadovoljiti apetite iz Republike Srpske.

"Tražićemo svoju šansu protiv kluba koji je dvadeset puta bio prvak Grčke i isto toliko osvajač kupa. Ne želimo da stanemo na ovome do sada, već da napravimo još jedno iznenađenje, a pre svega da se odupremo Panatinaikosu i pokažemo da možemo da se nosimo sa još jednim grčkim velikanom. Sa PAOK-om smo bili ravnopravni u obe utakmice i to želimo da iskoristimo i u pripremi ove utakmice. U dobrom smo ambijentu, ne moramo ništa, ali želimo da uživamo u ovoj utakmici”, poručio je Mladen Žižović, trener Borca.

Što se tiče Panatinaikosa ekipom komanduje dobro poznato ime u svetu fudbala. Radi se o Dijegu Alonsu, koji je kao selektor predvodio nacionalni tim Urugvaja na posljednjem Mundijalu u Kataru 2022. godine. 

Sastav Atinjana, predvodi srpski trio Filip Mladenović – Nemanja Maksimović – Filip Đuričić. Od igrača iz našeg regiona, tu su i hrvatski defanzivac Tin Jedvaj, dete zagrebačkog Dinama i bivši prvotimac Leverkuzena. Tu je i napadač iz Slovenije Andraž Šporar.

 

 


UEFA Liga konferencije, prvo kolo

Sreda

Basakšehir - Rapid Beč 1:3 (1:1)
/Pjontek 45+2 - Šaub 43, 46, Beljo 72/

Gimaraeš - Celje 3:1 (2:0)
/Samu, G.Silva 36, T. Silva 62 - Matko 90+2/


Četvrtak

Hajdehajm - Olimpija 18.45 (AS7)
Serkl Briž - Sen Galen 18.45
Astana - TSC 18.45 (AP1)
Dinamo Minks - Harts 18.45
Noa - Mlada Boleslav 18.45
Legija - Betis 18.45 (AS4)
Molde - Larne 18.45
Omonija - Vikingur 18.45
Fiorentina - Nju Sajnts 21.00
Čelsi - Gent 21.00 (AP1)
Kopenhagen - Jagielonija 21.00
Lugano - HJK Helsinki 21.00
Petrokup - Pafos 21.00
Borac Banjaluka - Panatinaikos 21.00 (AP3)
LASK - Đurgarden 21.00

 

Standings provided by Sofascore