UEFA Liga konferencije

TSC: Astana retko gubi na domaćem terenu, ali želimo pozitivan rezultat

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.10.2024 18:59
TSC će po prvi put u istoriji igrati u Kazahstanu MN Press
TSC će po prvi put u istoriji igrati u Kazahstanu

Fudbaleri TSC-a su doputovali u Almati gde će odigrati meč prvog kola Lige konferencija sa kazahstanskom Astanom.

Na konferenciji za medije pred utakmicu u Aziji, svoje utiske su podelili trener Jovan Damjanovič i Mihajlo Banjac.

"Dobro smo se spremili, poznajemo protivnika i imamo respekt. Iz tog poštovanja želimo da budemo skromni. Pokazaćemo kakav fudbal želimo da igramo, da pokažemo naš način igre. Mi smo u procesu stvaranja, sutra je dobra prilika da svi zajedno pokažemo kakav fudbal možemo da igramo", rekao je Damjanovič.

U ekipi Astane se nalaze neka poznata lica iz Superlige Srbije, što bi možda moglo da olakša pripremu utakmice stručnom štabu TSC-a.

"Iz više razloga poznajemo dobro ekipu Astane, Činedu, koji je u odličnoj formi, je do skoro igrao u Kragujevcu, ali poznajemo i druge igrače, Amanovića i Kamaru, u stafu su takođe ljudi sa Balkana. Blisko nam je to što rade, retko kada ovde gube, ali to ne menja naše ciljeve da se sutra prezentujemo i dođemo do dobrog rezultata. Svi su spremni sem Saše Jovanovića", rekao je trener ekipe iz Bačke Topole.

TSC u duel sa Astanom ulazi nakon dve vezane pobede, a Damjanović je istakao i koliko je to važno njegovom timu.

"Imali smo dve jako zahtevne utakmice. To je momcima potvrda da mogu da pobeđuju, ali rezultat je pre svega posledica dobre igre. Ovo vreme je kratko, ali mora da se vidi šta radimo, znači nam to sve pred ovakvu utakmicu", izjavio je Damjanović.

Za medije je govorio i Mihajlo Banjac.

"Pripremljeni smo maksimalno za ovu utakmicu, ako budemo izgledali kao u poslednja dva meča ne bi trebalo da imamo velikih problema. Astana ima svoje kvalitete koje ćemo pokušati da zaustavimo, ako ispunimo sve što zacrtamo možemo doći do dobrog rezultata. Prvih par kola nije bila naša realnost. Ovaj tim može mnogo, igrao je u Evropi sa velikim klubovima i pokazao je da može da se nosi sa svima. Mnogo nam znače te pobede protiv Novog Pazara i Čukaričkog, to su timovi na nivou Evrope", istakao je Banjac.

Meč između TSC-a i Astane ćete moći da pratite u direktnom prenosu na TV Arena Premium 1.