UEFA Liga konferencije

Sportski direktor Lugana za Arenu: Drago mi je što se vraćamo u Srbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.08.2024 16:41
Listić sa imenom Lugana u žrebu za Ligu konferencija Profimedia
Listić sa imenom Lugana u žrebu za Ligu konferencija

TSC će u Ligi konferencija igrati protiv dva predstavnika Švajcarske. Ugostiće Lugano u Bačkoj Topoli, a igraće i protiv Sent Galena u gostima.

Lugano je ovog leta već dolazio u Srbiju na megdan Partizanu i to gostovanje pamti po lepom, s obzirom na to da je pobedio i je kasnije na svom stadionu, doduše posle dodatnih pola sata, izborio prolaz u narednu fazu kvalifikacija za Ligu Evrope. Na kraju je, ipak, završio u nešto manje kvalitetnom takmičenju.

Za TV Arena sport, posle žreba u Monaku, govorio je Mikele Kampana, sportski direktor kluba iz Švajcarske.

"Kada igrate evropsko takmičenje u poziciji ste da putujete, igrali smo protiv Bešiktaša i Fenerbahčea, a sada smo srećni što ćemo se vratiti u Srbiju i igrati sa još jednim vašim klubom."

TSC je, u koji je u međuvremenu za trenera stigao Jovan Damjanović, ipak, nepoznanica za Lugano.

"Nismo toliko upoznati sa kvalitetom TSC kao sa Zvezdom i Partizanom. Ovo će biti prilika da nešto novo naučimo. Očekujemo dobar nivo fudbala. Igrali smo dve utakmice sa Partizanom, gledajući istoriju crno-belih siguran sam da će se vratiti i biti pravi", rekao je Kampana.

Ciljevi Lugana i TSC-a ove sezone u Evropi su isti.

"Igramo drugu sezonu u nizu, sada imamo novi format. Želimo da budemo u 24 tima i da doguramo što dalje u plej-ofu", rekao je direktor švajcarskog kluba.