UEFA Liga konferencije

Žemberi za TV Arena sport: Stanojević će nam biti najbolji prijatelj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.08.2024 16:13
Janoš Žemberi MN Press
Janoš Žemberi

Prošle sezone Liga Evrope, ove Liga konferencija. Takmičenje za nijansu slabije, ali najbitnije za TSC je da je nastavio kontinuitet takmičenja u Evropi.

A ambicije, barem prema rečima predsednika kluba iz Bačke Topole Janoša Žemberija, nisu male. Želja je, po saznanju rivala u najmlađem evropskom takmičenju, da se prezimi i da se međunarodni fudbal igra u Bačkoj Topoli sledećeg proleća.

Za početak, TSC je posle poraza od Makabija iz Tel Aviva promenio trenera.

"Da, došlo je do promene trenera. Nije krenulo kako smo zamislili, a dosta smo uložili u ekipu. Nikada u Topoli nije bilo boljih igrača i očekivanja su dosta veća od postignutih rezultata, tako da smo se odlučili da promenimo stratega", rekao je čelnik TSC, potvrdivši da je Jovan Damjanović novi šef stručnog štaba: "On je novi trener".

TSC će igrati protiv Genta i Lugana, ekipa koje su u kvalifikacijama bile bolje od Partizana.

"I Gent i Lugano su ekipe koje su izbacile Partizan i mislim da će nam Aleksandar Stanojević biti najbolji prijatelj u mesecima koji dolaze. Pokušaćemo da osvetimo crno-bele. Švajcarski fudbal je jako dobar, a mi smo dobili dva rivala iz te zemlje. Moglo je da bude i lakše, ali i teže. Nadamo se da ćemo izneti teret i zabeležiti neku pobedu", dodao je predsednik kluba, a potom bez lažne skromnosti istakao ambicije u Evropi.

"Želja je da osvajamo bodove. Prošle godine smo stekli iskustva, i na terenu i organizaciono. Cilj nam je da prezimimo u Evropi. I Kazahstan je puno uložio u fudbal, sve su to izazove destinacije i to su mesta na koja ne bismo nikada išli da nema ovih takmičenja. Meni je drago da idemo tamo", podvukao je Janoš Žemberi.