UEFA Liga konferencije

TSC dočekao rivale u Ligi konferencija: Osveta za Partizan protiv Genta i Lugana, tu su još Legija, Astana, Sent Galen i Noa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.08.2024 15:09
Fudbaleri TSC MN Press
Fudbaleri TSC

Za razliku od Lige šampione i Lige Evrope, dva UEFA klupska takmičenja koja su doživela velike promene u sezoni 2024/2025, Liga konferencija se nije baš u tolikoj meri transformisala.

U dva kvalitetnija takmičenja, učesnici će tokom prve faze odigrati osam utakmica, a u najmlađem evropskom ostaju na šest, ali po drugačijem sistemu, ne protiv tri, već protiv šest rivala. Svaka ekipa odigraće tri meča kod kuće i tri u gostima.

Srbiju će u Ligi konferencija predstavljati TSC i klub iz Bačke Topole je jedini uz Crvenu zvezdu (igra u Ligi šampiona) na evropskoj sceni iz Superlige Srbije. Takmičenje u kvalifikacijama završili su Radnički iz Kragujevca, Vojvodina i Partizan.

Fudbaleri TSC-a sinoć su izgubili i drugi meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope, sa Makabijem iz Tel Aviva, da bi već danas dobili protivnike u grupnoj fazi utešne Lige konferencije. 

S Jovanom Damjanovićem, doskorašnjim seelektorom kadetske reprezentacije i viđenim naslednikom u međuvremenu smenjenog Deana Kalafurića, ekipa iz Bačke Topole igraće mečeve protiv Genta (u gostima), Legije (kod kuće), Astane (kod kuće), Lugana (kod kuće), Sent Galena (u gostima) i Noe (u gostima).

Tačan raspored utakmica biće poznat u subotu!

Takmičenje u Ligi Evrope počinje nešto kasnije. Utakmice prvog kola igraće se 3. oktobra. Grupna faza završava se mesec i po pre Lige šampiona i Lige Ervope, jer će već 19. decembra 2024. biti poznato ko na proleće nastavlja borbu za trofej.

1. kolo: 3. oktobar
2. kolo: 24. oktobar
3. kolo: 7. novembar
4. kolo: 28. novembar
5. kolo: 12. decemabr
6. kolo: 19. decembar

Finalna utakmica Lige konferencija igra se 28. maja 2025. u Vroclavu.