UEFA Liga konferencije

Mesto nam je u Ligi konferencije, nadamo se prvoj pobedi: Dean Klafurić miran posle "stradanja" TSC-a protiv Makabija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.08.2024 08:25
Dean Klafurić, trener TSC-a, ne gubi glavu zbog eliminacije iz borbe za Ligu Evrope MN Press
Dean Klafurić, trener TSC-a, ne gubi glavu zbog eliminacije iz borbe za Ligu Evrope

Fudbaleri TSC-a posle ubedljivog poraza u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope, na neutralnom terenu u Mađarskoj (3:0), prošli su još gore pred svojom publikom u Bačkoj Topoli (1:5), ali trener Dean Klafurić ne pravi tragediju od rezultata u duelima sa Izraelcima. 

Zbog toga što su on i njegovi puleni znaju da ih i u slučaju lošeg scenarija čeka mesto u grupnoj fazi Lige konferencije, gde će na današnjem žrebu dobiti rivale.  

"Čestitam Makabiju na pobedi i prolasku. Bili su bolji u obe utakmice i pokazali su da su kvalitetniji u ovom trenutku od nas. Prošle godine su imali jako dobru sezonu, stajali su vrlo visoko u prolećnom delu i su ispali od Olimpijakosa. Mi smo u ovu utakmicu ušli riskantno sa željom da iznenadimo protivnika, nismo uspeli jer smo gol primili vrlo rano. Makabi je iskoristio svoje šanse, prvi gol im je bio izvanredna akcija, zahvaljujući njihovom kvalitetu.

Treći pogodak je plod naše ošamućenosti, reagovali smo loše kod prekida. U nastavku smo pokazali neke dobre stvari, šteta što nismo dali gol više, imali smo najmanje dve odlične šanse. Nama je mesto u Ligi konferencije, pokušali smo da iznenadimo. Dvomeč je bio rešen u prvoj utakmici, sada je stigla samo potvrda. Okrećemo se prvenstvu", prokomentarisao je Klafurić posle noćašnjeg revanša. 

 

 

Prošle godine TSC se kao viceprvak države, nakon ispadanja iz trke za Ligu šampiona, nadmetao sa Olimpijakosom, Vest Hemom i Frajburgom. I nije slavio u žestokoj konkurenciji ekipa iz najjačih evropskih prvenstava. 

"Naš cilj je da pokušamo da budemo bolji u Evropi nego prošle godine, da dođemo do prve pobede. Veselimo se takmičenju i pokušaćemo da dođemo do cilja. Svakako smo sad fokusirani na utakmicu u nedelju, već smo ove nedelje paralelno sa pripremom za Makabi i spremali meč za Mladost. Sad je najvažnije napraviti što brži oporavak igrača i u nedelju da budemo spremni...", miran je hrvatski stručnjak, koji je na klupi zemenio Žarka Lazetića, pošto je ovaj preuzeo potonjeg dželata iz Izraela. 

Protiv Makabija se očigledno nije moglo, delom i zbog toga što njihov strateg u dušu zna fudbalere TSC-a. 

"Mi smo bili hrabri jer nam je to nalagao rezultat, da je bio drugačiji mi bi se drugačiji postavili. Smatram da je utakmicu odlučio kvalitet prvenstveno, Makabi je viši nivo od nas, treba biti iskren i to priznati. Kolega Lazetić poznaje TSC i to je njemu bila olakšavajuća okolnost, ali ne mislim da je to bilo presudno već razlika u kvalitetu", zaključio je Klafurić.