UEFA Liga konferencije

Žreb za UEFA Liga konferenciju: TSC u petom šeširu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.08.2024 23:53
Ekipa TSC-a igraće u UEFA Ligi konferencije MN Press
Ekipa TSC-a igraće u UEFA Ligi konferencije

TSC nije mogao da se nosi sa Makabijem iz Tel Aviva, ali će svakako igrati ligaški deo UEFA Lige konferencije. Srpski klub biće u petom od šest šešira na žrebu sutra od 14.30 u Monaku, baš kao i Borac iz Banjaluke.

U novoj UEFA Ligi konferencije 36 klubova su smešteni u šest grupa po šest klubova, svaki od njih će odigrati u ligaškom delu po šest mečeva, tri kod kuće i tri na strani i to sa po jednim klubom iz svakog šešira. Procedura žreba i sistem takmičenja je isti kao za UEFA Ligu šampiona i UEFA Ligu Evrope, s tim da se igra dva meča manje.

 

 

Ligaški deo počinje 3. oktobra i završava se 19. decembra. Osam najuspešnijih će se plasirati u osminu finala (6. i 13. mart), od 9. do 24. mesta igraju plej-in 13. i 20. februara 2025, a najlošijih 12 završavaju takmičenje. Finale se igra u Vroclavu 28. maja 2025. godine.

U petak če se održati i žreb za UEFA ligu Evrope. Format i žreb su potpuno isti kao i u UEFA Ligi šampiona: 36 klubova je raspoređeno u četiri šešira sa po devet klubova, svaki će odigrati osam mečeva sa osam protivnika, četiri kod kuće i četiri na strani. Osam najboljih će u osminu finala, od 9. do 24. mesta će u plej-in, 12 najlošijih po bodovima će biti eliminisani. UEFA liga Evrope počinje 25/26. septembra, finale je 21. maja 2025. godine na San Mamesu u Bilbaou.