UEFA Liga konferencije

U Humskoj prizivaju reprizu revanša s Anderlehtom! Partizan protiv slabog skora sa Belgijancima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2024 09:35
Fudbaleri Partizana i Anderlehta, u meču za Ligu šampiona Guliver/PhotoNews
Fudbaleri Partizana i Anderlehta, u meču za Ligu šampiona

Fudbaleri Partizana večeras igraju protiv Genta, u revanšu plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencije (18.00, TV Arena 1 Premium), ali i protiv nevesele tradicije u sudarima sa timovima iz Belgije. Zaključno s prošlonedeljnim minimalnim porazom od poslednjeg takmaca u borbi za evropsku jesen. 

Ova dva tima su se do sada susrela dva puta i to u grupnoj fazi prvog izdanja istog takmičenja, u sezoni 2021/22. Na prvoj utakmici Partizan je bio domaćin i ostao praznih šaka (0:1), dok u drugoj nije bilo pobednika (1:1). 

Protiv Klub Briža, Partizan je u oba duela grupne runde Lige Evrope 2009/10. izvukao deblji kraj. Najpre na strani (2:0), a onda i pred svojim "grobarima" (2:4), prosto nemajući rešenje za protivnikove napade. 

Naredni na listi je Genk, sa kojim „parni valjak“ ima nešto bolju statistiku. Putevi su im se ukrstili u trećem krugu trke za Ligu šampiona 2011/2012. Prvi susret, u Belgiji, pripao je domaćinu (2:1), dok su u drugom timovi bili egal (1:1). 

 

 

Najzvučnije ime iz belgijske lige sa kojim je Partizan izlazio dva puta na megdan je Andertleht, a crno-beli i njegova navijačka "armija" ga pamte po dobrom. I nadaju se istom, konačnom ishodu, po mogućstvu bez drame iz revanša.

Igralo se za Ligu šampiona 2010/11, u Beogradu je bilo 2:2, a kako je taj rezultat preslikan na drugih 90 minuta, posle produžetaka bez dodatnih pogodaka moralo se na penale. Tu je bilo svega i svačega, a tadašnja generacija igrača, vođena od sadašnjeg trenera Aleksandra Stanojevića prokrčila je s bele tačke put u krem društvo. 

Najmanje poznati tim sa kojim se susreo naš tim je Šarloa, a na jednoj odigraj utakmici 2020. godine, Partizan je poražen rezultatom 2:1. Na početku prebrojavanja rezultata, crno-beli su daleke 2008. godine, u jednoj od grupa UEFA Kupa, kod kuće savladani od Standarda iz Liježa (0:1).