UEFA Liga konferencije

Poslednja Partizanova šansa za jesen u Evropi: Gent prepreka za Ligu konferencije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2024 09:15
Fudbaleri Partizana i Genta, rivali za jedno mesto u Ligi konferencije MN Press
Fudbaleri Partizana i Genta, rivali za jedno mesto u Ligi konferencije

Kada klub ima velikih problema sa finansijama, a od prodaje igrača već neko vreme ne prihoduje veliku zaradu po srpskim merilima, onda iz sezone u sezonu mora što duže da igra u Evropi i tako skuplja premije iz nagradnog fonda UEFA, kao što je slučaj s Partizanom. A, kako su crno-beli prošlog leta ispali u kvalifikacijama večerašnji revanš plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencije, sa Gentom, dođe im kao "biti ili ne biti" (18.00, TV Arena 1 Premium).

Da li su i koliko dorasli ispitu zrelosti, znanja, odgovornosti... pokazaće drugi susret sa Belgijancima u sedam dana, jer ekipa Aleksandra Stanojevića treba u isto vreme da sačuva svoju mrežu, anulira gol minusa iz Humske (0:1) i s najmanje dva pogotka naplati svoje brojne prošlonedeljne promašaje.

"Imamo loš rezultat iz prve utakmice, ali i pravo da se nadamo. Videli smo i pokazali da možemo do povoljnog rezultata, imali smo dosta situacija koje nismo iskoristili u Beogradu. Nemamo šta da izgubimo, moramo da uradimo sve da prođemo dalje. Verujemo da možemo, a sutra ćemo videti da li možemo", umereni je optimista Stanojević, čija stručna percepcija sluti "potpuno" drugačiju utakmicu od prve, između ostalog i zbog toga što će biti publike na tribinama.

Uprava vicešampiona Srbije nije htela da vodi navijače na važno gostovanje, a apelovala je na "grobare" i da se sami ne organizuju i ne zapućuju u Gent, zbog rizika od novih incidenata i kazni Evropske fudbalske federacije, jer je klub već previše pretrpeo štete zbog ranijih ekcesa. 

"Očekujem drugačiju utakmicu i veći pritisak sa njihove strane. Dobro je što ćemo igrati pred publikom, atmosfera u Beogradu je bila sablasna. Biće agresivniji očekuje nas zahtevan meč", smatra šef stručnog štaba "parnog valjka", koji je ovog leta prvo proklizao u trci za Ligu šampiona, pa u borbi za Ligu Evrope.

U međuvremenu je popravio štošta u odnosu na dvomeče sa Dinamom iz Kijeva i Luganom, ali mora da bude još bolji da bi preskočio belgijski sastav i završio u nekoj od grupa trećeg po snazi klupskog takmičenja. Pre svega za svoje dobro, a onda i celog srpskog fudbala.