UEFA Liga konferencije

Stanojević ide na sve ili ništa: Atmosfera u Beogradu je bila sablasna, sutra će biti drugačije...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2024 19:02
Aleksandar Stanojević pred meč sa Gentom FK Partizan
Aleksandar Stanojević pred meč sa Gentom

Fudbaleri Partizana u sredu od 18.00 časova gostuju Gentu (Arena 1 Premium) u okviru plej-ofa za Ligu konferencije. Crno-beli su se survali niz put evropskih takmičenja, i ovo im je poslednja šansa da sebi obezbede kontinentalne utakmice od jeseni. U suprotnom, "parni valjak" će posle više od dve decenije vezati dve sezone zaredom u kojima se u Humskoj ne igra neko UEFA takmičenje. 

Pred sudbonosnu utakmicu na konferenciji za medije je govorio strateg Partizana, Aleksandar Stanojević. 

"Imamo loš rezultat iz prve utakmice, ali i pravo da se nadamo. Videli smo i pokazali da možemo do povoljnog rezultata, imali smo dosta situacija koje nismo iskoristili u Beogradu. Nemamo šta da izgubimo, moramo da uradimo sve da prođemo dalje. Verujemo da možemo, a sutra ćemo videti da li možemo", rekao je Aleksandar Stanojević. 

MN Press

Aleksandar Stanojević je doživeo četiri poraza u evropskim kvalifikacijama

Na trenerove reči nadovezao se fudbaler Partizana - De Medina, on je istakao kako očekuje identičnu utakmicu kao i pre šest dana u Beogradu, ali da će ovoga puta njegov tim morati da koristi šanse. Ipak, sa tim se nije složio Stanojević koji očekuje daleko bolju igru Genta pred domaćim navijačima. 

"Očekujem drugačiju utakmicu i veći pritisak sa njihove strane. Dobro je što ćemo igrati pred publikom, atmosfera u Beogradu je bila sablasna. Biće agresivniji očekuje nas zahtevan meč", rekao je Stanojević, a potom dodao: 

"Posle detaljnih analiza zadovoljan sam kako smo igrali, bili smo direktni i konkretni, ali nam je falilo ono najvažnije - da postignemo gol. Moramo da budemo strpljivi, odgovorimo na pritisak i budemo opasni". 

Pojasnio je i situaciju oko Alda Kalulua, koji je disciplinski kažnjen.

"Da, pa dobro, on je profesionalac i izvinio se za postupak. Ne možemo zbog jedne situacije sad da danima bičujemo i teramo do kraja. Jednostavno, platio je ceh svoj i postoji neki sistemi vrednosti u Partizanu, našem načinu razmišljanja, način ponašanja, pravila koje moraju da se poštuju. Možete jednom da pogrešite, drugi put nemate pravo na grešku, tako da svi mi imamo pravo na neku grešku. Tako da, jednostavno, u suštini je iza nas svaka situacija i prošla je, tako da nastavljamo normalno i biće kao da se ništa nije desilo, ali zna se kako moramo da se ponašamo, kako da funkcionišemo i znamo ako se ponavljaju neke stvari da će biti najteže za svakog od nas, tako da se prekida saradnja. Sad nastavljamo normalno uz jednu pozitivnu priču."

Pominjao je Stanojević i Saldanju, kao i probleme u donošenju odluke o tome ko će sutra nastupiti. 

"Imamo jasnu sliku kako hoćemo da igramo, imamo problem sa Saldanjom, on je u situaciji u kojoj se ne zna kako će biti, šta će biti, postoji dilema. Inače znamo jasno ako on igra ili ne. Imam jasnu ideju kako ćemo ući u utakmicu i kako ćemo je završavati u odnosu na situaciju. Imamo jasan plan načina igre, samo čekamo da vidimo ko će biti spreman. Psihički su svi spremni, imali smo dosta sastanaka koliko je ovo važno za klub, za navijače, državu, nas same. Imali smo dosta utakmica u prethodnim periodima, sada smo odložili, pa srećom. Tako da ćemo videti u odnosu na povrede ko će igrati", dovršio je Stanojević. 

Sve mečeve Partizana možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.