UEFA Liga konferencije

Bilo je onako kako smo očekivali: Vauter Vranken, suštinski, zadovoljan Gentom u prvom duelu sa Partizanom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 08:40
Vauter Vranken, trener Genta, generalno zadovokjan učinjenim u prvoj utakmici protiv Partizana MN Press
Vauter Vranken, trener Genta, generalno zadovokjan učinjenim u prvoj utakmici protiv Partizana

Posle prvog dela dvomeča plej-ofa kvalifikacija fudbaleri Genta bliži za jedan gol jeseni u Ligi konferencije nego Partizan, pa njihov trener Vauter Vranken, suštinski, ne može biti nezadovoljan posle 90 minuta igre u Humskoj.

Šta više, tvrdi da se sve odvija po planu ili onako kako je pretpostavljao da će izgledati dueli sa viceprvakom Srbije za ulazak u treće po jačini klupsko takmičenje pod okriljem Evropske fudbalske federacije. Iako je domaćin propustio brdo prilika za ubedljivu pobedu. 

"Rekao bih da je bilo onako kako smo i očekivali. Bili smo pod pritiskom, možda malo i zbog vrućine. Bili smo dobri, ali ne onoliko koliko smo očekivali. Trošili smo više energije na duele, nego na zauzimanje prostora, što možda nismo očekivali. Mogli smo da igramo i ubedljivije, ali i ovako nije loše. Prvo poluvreme je bilo odlično za nas, drugo ne baš. Partizan je tim sa dobrom energijom, pravio nam je probleme u nastavku a mi nismo uspeli da ulazimo u šanse", primetio je Belgijanac.

 

 

Zbog najnovije u nizu suspenzija UEFA, izrečenih zbog raznoraznih grehova navijača crno-belih, duel u Humskoj na licu mesta nije mogao da posmatra niko osim zvaničnog osoblja i redara. Ni gostujućem sastavu nije bilo prijatno zbog toga. 

"Ovo je situacija slična onoj kroz koju smo prošli za vreme epidemije kovida kada je dolazak publike na stadion bio zabranjem i to je nešto što svakako ne želite da vidite u fudbalu. Nije ni malo prijatno igrati pred praznim tribinama", poručio je šef stručnog štaba Genta, saglasan sa kolegom Aleksandrom Stanojevićem da bi stvari možda drugačije prošle da je bilo "grobara" na tribinama.