UEFA Liga konferencije

Emotivna utakmica za mene: Žarko Lazetić ne voli što voljeni TSC stoji na putu njegovom Makabiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 20:55
Žarko Lazetić, trener Makabija iz Tel Aviva, nije srećan zbog susreta s TSC-om MN Press
Žarko Lazetić, trener Makabija iz Tel Aviva, nije srećan zbog susreta s TSC-om

Žreb i(li) sudbina uredili su da se za jedno mesto u Ligi Evrope bore TSC i Makabi iz Tel Aviva, klub koji je do prošle sezone vodio i koji sada vodi isti čovek - Žarko Lazetić. Već na sutrašnjem meču, na neutralnom terenu u Mađarskoj (20.00), srpski trener biće između dve vatre, između emocija i razuma.

I ne krije to čovek s kojim je TSC ostvario najveće uspehe u istoriji kluba iz Bačke Topole. A i da kaže drugačije ne bi mu niko verovao, jer se zna koliko je voleo to što je (u)radio na adresi na kojoj se sasvim afirmisao. 

"Biće to teška, emotivna utakmica, posebno za mene. Susret koji sledi je veoma bitan za obe ekipe. Da su me pre žreba pitali sa kojim protivnikom ne bih želeo da se sastanemo bio bi to TSC. Spremamo se, napredujemo korak po korak i siguran sam da nas očekuju dve zanimljive utakmice", rekao je Lazetić.

Strateg izraelskog kluba, naravno, ima samo reči hvale za TSC u eri posle njega. 

"Taj klub, ljudi tamo i stadion su veliki deo mog života, verovatno najvažniji deo moje trenerske karijere do sada. To se neće promeniti ni pre ni posle utakmice, ali je priprema duela bila zanimljiva da vidim koliko dobro poznajem igrače TSC-a iz drugog ugla".

 

 

Lazetića je nasledio Dean Klafurić, a ekipa se još navikava na novog šefa i u tom procesu kiksira u prvenstvu. 

"Malo su promenili način igre. Znam koliko dobri mogu da budu, bio sam deo uspeha ove ekipe, ali sada ih gledamo iz drugog ugla. Imaju veoma dobar tim, veoma dobre igrače, iskusnog trenera, siguran sam da će sutra dati sve od sebe, biće nam izazov da se dobro pripremimo i da kontrolišemo utakmicu".

Sa druge strane, Srbin na klupi Makabija iz dana u dan je zadovoljniji izgledom i držanjem sastava za koji je on zadućen. 

"Vidim napredak ekipe, svakog dana sa novim igračima. Čak i u poslednjoj utakmici su nam doneli samopouzdanje. Nažalost, nećemo igrati na našem stadionu, sa našim navijačima. Čast je i Sjajan osećaj igrati na Blumfildu, to nam daje veliku motivaciju, ali sada moramo to da ostavimo po strani i koncentrišemo se na sutrašnju utakmicu. Sutra je prvo poluvreme, biće uzbudljivo, ekipa napreduje i mnogo toga će zavisiti od nas ako budemo dominirali u igri, posebno sa loptom. Treniramo svaki dan da budemo dobri sa loptom, da se dobro krećemo i šta da radimo kada izgubimo loptu. To će biti najvažnije u ovim utakmicama", kazao je Lazetić.