UEFA Liga konferencije

Igramo protiv veoma dobrog tima, ali verujemo u svoje šanse: Trener Genta optimista pred dvomeč s Partizanom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 19:54
Vauter Vranken, trener Genta, veruje da belgijski tim može proći Partizan MN Press
Vauter Vranken, trener Genta, veruje da belgijski tim može proći Partizan

Fudbaleri Genta stigi su večeras u Beograd, na sutrašnji prvi deo dvomeča plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencije s Partizanom (20.15, TV Arena 1 Premium), a njhov trener Vauter Vranken s optimizmom čeka duel s ekipom koju ceni.

Belgijski stručnjak održao je konferenciju za medije i sa stadiona u Humskoj poručio šta misli o svom timu, a šta o igračima koje vodi Aleksandar Stanojević

Igramo protiv veoma dobrog tima koji se sjajno brani i koji ima jak individualni kvalitet gde mogu da reše meč. Imaju dobru radnu etiku, ali verujemo u svoje šanse", tako stvari vidi iskusni trener.

 

 

Domaćin neće imati podršku navijača, a ni Belgijanci nisu mogli na tribine, jer je srpski vicešampion još jednom platio ceh za neprimereno ponašanje svojih pristalica, u ovom slučaju zbog diskriminatorkog pevanja i parola tokom pvog susreta sa Luganom, u trećem krugu trke za Lige Evrope. 

"Teško je reći da li je prednost ili ne kada imate navijače na terenu, jer publika ovde može da bude "teška", nekada je amosfera fenomenalna i izvor energije za domaćina, ali može da bude i dodatni pritisak", smatra Verniken. 

Ono što će biti hendikep za njegov satav jeste prinudno odsustvo nekih pd nosilaca igre. 

"Dva igrača nisu u sastavu tima, Cujoši Vanatame neće biti u timu zbog bolesti, takođe ni Hjun-seok Honga zbog transfera", otkrio je trener belgijskog tima izostanak Japanca i Korejca u prvoj od dve bitke za najmlađe i najslabije rangirano UEFA klupsko takmičenje.