UEFA Liga konferencije

Aleksandar Stanojević, trener Partizana, pred duel sa Gentom ističe: Nismo još na nivou na kom želimo da budemo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 13:21
Aleksandar Stanojević, trener Partizana FK Partizan
Aleksandar Stanojević, trener Partizana

Pred fudbalerima Partizana je poslednja prepreka da se nađu u grupnoj fazi Lige konferencije. Na prethodne dve su se sapleli, sada je vreme da crno-beli pokažu da imaju kvalitet da se barm nađu u trećem po rangu takmičenju u Evropi.

Crno-beli su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisani od kijevskog Dinama, a potom je Lugano bio bolji od "crno-belih" u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. 

"Čeka nas nova evropska utakmica, na žalost bez navijača. Što se nas tiče svi smo spremni i zdravi, nema kadrovskih problema, igraćemo u najjačem mogućem sastavu", rekao je Aleksandar Stanojević.

Saldanja želi da ide, Kovač ...

U konkurenciji za tim biće i najbolji strelac ekipe Mateuš Saldanja, dok je neizvesno da li će Stefan Kovač biti starter.

"Saldanja želi da ide, klub želi da ga proda, specifična je situacija. Brazilac je juče sam došao na Teleoptik i odradio individualni trening, nema sumnje da želi da pomogne ekipi u ovom dvomeču. Što se tiče Kovača, on je tek stigao, probali smo na treningu, ali videćemo da li ćemo početi sa njim ili sa povučenijim Gajasom Zahidom", zaključio je Stanojević.

Utakmica između Partizana i Genta biće odigrana u četvrtak od 20.15 (TV Arena 1 Premium) časova na stadionu "crno-belih" bez prisustva navijača.

"Nismo još na nivou na kom želimo da budemo, u Evropi smo počeli loše, ali smo u revanšu protiv Lugana pokazali da možemo bolje, na kraju krajeva i pobedili smo u regularnom toku. Nedostaje nam vreme, moramo da budemo strpljivi i da radom napravimo iskorak", dodao je Stanojević.

Trener Partizana je istakao da je svestan da je plasman u grupnu fazu LK od ogromnog značaja za klub zbog finansijske situacije.

"I pre mečeva protiv Lugana pričao sam sa igračima, znaju šta Evropa znači za Partizan. Pokazali su reakciju u drugom meču, verujem da ćemo biti na nivou",

Šef struke crno-belih je rekao da odlično poznaje ekipu Genta.

"Pre tri godine smo igrali protiv Genta, znamo protiv kakvog rivala igramo, to je veoma kvalitetna ekipa. U odnosu na te mečeve Gent je značajno promenio tim, ima i novog trenera, ali su na startu sezone pokazali da imaju ozbiljnu i kvalitetnu ekipu".

Trener Partizana je dodao i da Aldo Kalulu nije u konkurenciji za sastav, jer se nedolično ponašao u meču protiv Lugana.

"Sutra neće igrati, a da li će biti u konkurenciji za naredne mečeve, to ćemo videti", podvukao je Stanojević.

Revanš duel biće odigran 28. avgusta u Gentu.