UEFA Liga konferencije

Božidar Bandović, trener Vojvodine posle eliminacije: Pokazali smo dobra izdanja u Evropi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2024 08:25
Božidar Bandović, trener Vojvodine FK Vojvodina
Božidar Bandović, trener Vojvodine

Trener fudbalera Vojvodine izjavio je večeras da je njegov tim bio bolji od Maribora, iako nije prošao u plej-of Lige konferencije.

Fudbaleri Vojvodine eliminisani su večeras iz kvalifikacija za Ligu konferencije od Maribora posle penala rezultatom 4:2, posle 120. minuta bilo je 1:0 za Vojvodinu.

 

 

"Čestitam igračima na snazi i borbenosti. Mislim da smo bili bolji i zaslužili smo i taj drugi gol. Visok presing nije funkcionisao, imali smo mnogo situacija u kojima je taj zadnji pas trebalo više da ugrozi protivnika", rekao je Bandović na konferenciji za medije posle utakmice.

Trener Vojvodine je zahvalio navijačima na podršci i rekao da se nada da su videli njihovu želju za prolazom.

"Sigurno da nam nedostaju pojedinci, oni imaju mehaničke povrede. Nismo hteli da rizikujemo sa Markom Poletanovićem. Gledaćemo da se pojačamo, momci su pokazali taktički dobru igru".

 

 

On je rekao da je klub pokazao dobre igre u Evropi, kao i da utakmice u prvenstvu nisu bile na potrebnom nivou.

"Pobedili smo, ali ispali. Pokazali smo dobra izdanja u Evropi. Utakmice u prvenstvu nisu bile na nivou, moramo da realizujemo šanse", zaključio je Bandović.

 Trener Vojvodine je poručio da ekipa ima energiju da se nosi sa bilo kojim timom, te da ekipu sada treba motivisati za utakmicu petog kola Superlige Srbije protiv Radničkog iz Kragujevca.

Trener Maribora Ante Šimundža poželeo je Novosađanima sreću u domaćem prvenstvu.

"Čestitam Vojvodini na teške dve utakmice, a mi smo bili za toliko bolji. Izvinjavam se na crvenom kartonu. Igrači su izvukli maksimum, zaslužili smo prolaz, a i neke bolje situacije nismo realizovali“, rekao je Šimundža.

Maribor će u plej-ofu Lige konferencije igrati protiv Đurgardena, koji je u dvomeču porazio Ilves.