UEFA Liga konferencije

Izbegnut Čelsi: Vojvodina protiv Finaca ili Šveđana za plasman u grupnu fazu LK

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 14:20
Fudblaeri Vojvodine saznali rivale u plej-ofu LK FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bs
Fudblaeri Vojvodine saznali rivale u plej-ofu LK

Fudbaleri Vojvodine saznali su ime narednog rivala u plej-ofu Lige konferencija. Ukoliko prethodno pobede Maribor u dvomeču, koji se igra već ovog četvrtka (20.15), ekipa iz Novog Sada boriće se za plasman u grupnu fazu trećeg po jačini evropskog takmičenja protiv boljeg iz duela Ilves Tampere (Finska) – Đurgarden (Švedska).

Budući da Vojvodina nije bio povlašćena na žrebu, na kome su danas i ostali srpski klubovi dobili svoje rivale u Evropi, "stara dama" izvukla je teže protivnike u Nionu, a srećom po ekipu Božidara Bandovića, izbegnut je Čelsi.

Što se Partizana tiče, koji je danas izvukao Bešiktaš, ukoliko ne prođe sve po volji u dvomeču sa turskim klubom, četa Aleksandra Stanojevića odmeriće snage u plej-ofu Lige konferencija sa pobednikom meča Silkerbog - Gent.
 

Mečevi su na programu 22. i 29. avgusta. Pobednici će obezbediti mesto u grupnoj fazi, gde će svaki tim odigrati po šest utakmicama, kao i u prethodnim izdanjima ovog takmičenja, za razliku od Lige šampiona i Lige Evrope, gde svi imaju po osam zagarantovanih mečeva.

Prva utakmica dvomeča biće odigrana u gostima, dok je revanš sedam dana kasnije u Bačkoj Topoli.