UEFA Liga konferencije

Ivan Konatar, podneo ostavku na mesto direktora Radničkog 1923

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 18:09
Završili takmičenje u Evropi MN Press
Završili takmičenje u Evropi

Prva ostavka je već pala u Kragujevcu. Posle debakla u Evropi i ispadanja od Mornara u kvalifikacijama za Ligu konferencije, direktor Radničkog 1923, Ivan Konatar podneo je ostavku. 

Iako je klub iz srca Šumadije imao velike ambicije na međunarodnoj sceni, a posebno posle dobrog rezultata u prvom meču u Leskovcu, u sredu uveče doživeli su fijasko protiv ekipe iz Bara.   

"Posle jučerašnjeg poraza u Podgorici osećam moralnu odgovornost da kao direktor prvi podnesem ostavku. Očekivali smo pobedu, baš kao što sada osećam da smo izneverili naše verne navijače i ljubitelje fudbala. Smatram da sam prvi od koga se očekuje da preuzme odgovornost za pretrpljeni poraz, koji doživljavam kao veliku bruku za klub, grad i državu. Nastala situacija je nešto što me, žargonski rečeno, 'razjeda', i upravo takvo osećanje je razlog čina, koju ću odmah po povratku sa odmora, odnosno, narednih nekoliko dana i praktično realizovati. Časno sam i sa velikim namerama ušao u upravnu strukturu ovog kluba, postigli smo mnogo, ali sam lično očekivao mnogo više. Sve što sam obećao u vezi sa rekonstrukcijom našeg stadiona, završiću do kraja. u toku otkaznog roka od 30 dana. Ovo je vrsta moralne obaveze koju osećam u sebi, da preuzmem odgovornost i da dam ostavku na funkciju direktora, ne ulazeći u to čija je najveća odgovornost za ovakav rezultat i poraz naše ekipe", naveo je Konatar.