UEFA Liga konferencije

Dudić: Doneli smo pobedu srpskom fudbalu u Evropi posle 344 dana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 22:43
Feđa Dudić, trener Radničkog MN Press
Feđa Dudić, trener Radničkog

Uprkos brojnim šansama, tek u finišu meča Radnički 1923 stigao je to pobede protiv Mornara. Tako će Kragujevčani u Crnoj Gori za sedam dana braniti minimalnu prednost, a da je bilo malo više sreće, mogli su da imaju i veću zalihu. 

Trener Feđa Dudić, uprkos svemu nije bio razočaran posle debija njegovog tima na evropskoj sceni.

"Zasluženo smo pobedili! Prvo poluvreme smo odigrali dobro, pritiskali. Golman Mornara je bio junak utakmice. Nismo drugo poluvreme odigrali najbolje, imali smo dobro otvaranje, situaciju iz kontre, ali se ponovo golman isprečio. Dozvolili smo i protivniku da ima situaciju da postigne gol. Mislim da smo dobro čuvali Ndonga. Drago mi je da smo ostvarili prvu pobedu.. Očekuje nas zahtevan meč u Podgorici, jako je teško igrati po toj temperaturi. Očekujemo i domaćina u drugačijem izdanju. Probaćemo da korigujemo, da budemo u prednosti, da probamo da kaznimo svaku grešku protivnika", rekao je Feđa Dudić. 

 

 

Imali su Kragujevčani podršku sa tribina, ali bi ista bila i veća, da se igralo u Kragujevcu.

"Hvala svima što su došli, što su nas podržali. Očekujem dobru predstavu u Podgorici, nadam se da će doći naši navijači i da će nas tamo bodriti"

Morao je Dudić nekoliko dana pred utakmicu da menja i golmana. Leković je pred transferom, ali se odlično na golu snašao Lijeskić. 

"Sam je rekao da nije spreman i stvarno mu svaka čast. Od sutra je on član novog kluba. Leka je to zaslužio. Nadam se za njega početak nove lepe karijere". 

Milan Aleksić je igrač koji je doneo pobedu Kragujevčanima. 

"Aleksić je neko koga sam apostrofirao, neko koga treba gledati na stadionu. Bio je dosta dobar, falio nam je on protiv Pančeva, onaj pravi. Nagrada za dobru igru je danas stigla. On pravi razliku, neki to ne mogu. Zato vredi toliko. Uzmite da je njemu samo 18 godina i moramo mu oprostiti"-. 

Radnički je prvi srpski klub koji je pobedio u Evropi posle 344 dana. 

"Bili smo i prozivani zbog toga. Rekao samo da ćemo doprineti koeficijentu. Video sam da se Vojvodina dobro drži. Prva pobeda posle 344 dana. Jedna Andora pobedi Veleža sa 5:1, sinoć AEK jedva... Vidim i Dečić pobedi u Gruziji... Po meni su šanse i dalje ravnopravne i siguran sam da ćemo motivisano i koretno ući u revanš", rekao je Dudić.