UEFA Liga konferencije

Radnički 1923 i Mornar na TV Arena sport: Kragujevčani žele berićetan evropski debi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 11:33
Fudbaleri Radničkog 1923, protiv Mornara, debituju u Evropi MN Press
Fudbaleri Radničkog 1923, protiv Mornara, debituju u Evropi

Prošle godine Radnički 1923 navršio je 100 godina postojanja, a ove večeri će njegovi fudbaleri odigrati debitantsku evropsku utakmci u istoriji kragujevakog kluba i protiv Mornara, u drugom krugu kvalifikacija za Ligu konferencije (20.00, TV Arena 2 Premium), gledati da odmah proslave prvi trijumf na meču s UEFA prefiksom. 

Ako bi se šanse merile samo upoređivanjem crnogorskog prvenstva i Mozzart Bet Superlige Srbije onda bi "crveni đavoli" i pre prvog sudijskog zvižduka imali velike šanse da nastave borbu za grunu fazu LK, jer je naš šampionat ipak prilično ispred komšijskog. Naravno, Feđa Dudić i njegovi izabranici ne oslanjaju se samo na taj argument. 

"Radi se o jednoj dobroj ekipi koja je izbacila u dvomeču favorizovani Dinamo iz Tbilisija. Pokazali su da mogu da igraju dobro, da mogu da budu ravnopravni. Mi se sigurno nećemo uljuljkati. Spremno dočekujemo ovu utakmicu, želimo da pokažemo naše pravo lice. Nadam se i verujem da je to ono lice iz prošle sezone, kada smo zaista igrali lep i dopadljiv fudbal i postizali ujedno dobre rezultate. Naravno da želimo da pobedimo u prvoj utakmici, pita se i protivnik, ali učinićemo sve što je do nas da ostvarimo dobar rezultat pred revanš u Podgorici", reči su stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, čiji je dolazak na stadion "Čika Daču" preporodio Radnički 1923.

Kragujevčani će ovu utakmicu, kao i one u domaćoj ligi, igrati na novom stadionu "Dubočica" u Leskovcu. U srcu Šumadije nadaju se i posle dva susreta sa ekipom iz Bara, koja je prethodno izbacila Dinamo iz Tbilisija. Na jugu Srbije to će probati da učine uz pomoć navijača, koje je klub počasio besplatnim organizovanim prevozom do Leskovca i gratis kartama.