UEFA Liga konferencije

Ne da se Zvezdi sa Slovencima ovog leta: Predsednik Olimpije otpisao prodaju Elšnika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2024 17:20
Timi Maks Elšnik zavredeo je pažnju dobrim nastupima na EURO 2024 Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni)
Timi Maks Elšnik zavredeo je pažnju dobrim nastupima na EURO 2024

Pominje se već neko vreme da je Crvena zvezda zainteresovana za dovođenje Timija Maksa Elšnika, vezistu Olimpije koji je privukao pažnju dobrim partijama u dresu reprezentacije Slovenije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. 

Iako je delovalo da bi "zmajček" mogao odlična kombinacija kvaliteta i pristupačnosti, izgleda da su se stvari zakomplikovale, s obzirom da su Ljubljanci i te kako svesni vrednosti svog fudbalera i nemaju nameru da ga puste, makar je tako naglasio predsednik kluba Adam Delijus. 

Naime, on je u jednom intervjuu naglasio kako je Elšnikov ostanak prioritet, zato što se Olimpija nada da bi i ove sezone mogla zaigrati evropski fudbal u Ligi konferencije. 

"Neću prodati Timija Maks Elšnika. Naš cilj je da igramo ponovo u grupnoj fazi Lige konferencije i zabeležimo dobre rezultate tamo. Iz tog razloga, ne možemo da prodamo Timija", izjavio je Delijus za Ekipa24.

Delijus naglašava da postoje ponude, te da ih je bilo i iz Italije, ali da je Elšnik nepohodan na stadionu "Stožice". 

Tanjug / AP Photo/Ebrahim Noroozi

Timi Maks Elšnik u duelu sa Bernardom Silvom na EURO 2024

"Tačno je da sam pregovarao sa predstavnicima Pize, ali rekao sam im isto što i vama sada. Nisam razgovarao ni sa kim lično, Goran Boromisa me je obavestio o interesovanju još nekih klubova, ali sam i njih informisao o konačnoj odluci. Moramo se boriti za dobro ovog kluba i slovenačkog fudbala uopšte kao i ostali predstavnici u evropskim takmičenjima. Reprezentacija Slovenije je svojim briljantnim nastupima na Evropskom prvenstvu skrenula pažnju evropske javnosti na slovenački fudbal, sada klubovi moraju da vuku ovaj vagon napred", zaključio je Delijus.

Podsećamo, Crvena zvezda je bila zainteresovana i za drugog slovenačkog reprezentativca, Vanju Drkušića, ali se otkup za ovog štopera pokazao kao suviše veliki zalogaj. 

U svakom slučaju, ne bi bio prvi put da neki od rukovodioca fudbalskog kluba pogazi svoje reči i proda prethodno "nedodirljivog" fudbalera, ali izgleda da je Delijusova izjava indikator da će crveno-beli morati da pošalju izdašnu ponudu koja se ne odbija, ukoliko u svojim redovima hoće da vide slovenačkog fudbalera.