UEFA Liga konferencije

Makabi Haifa, Astana, Sabah... : Radnički 1923 zna ko može da ga sačeka posle Mornara u trci za Ligu konferencija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2024 10:35
fudbaleri Radničkog 1923, danas saznaju s kim će igrati ukoliko prođu Mornar MN Press
fudbaleri Radničkog 1923, danas saznaju s kim će igrati ukoliko prođu Mornar

Kako to već biva u praksi Evropske fudbalske federacije, pre početka dvomeča jednog kola kvalifikacija žrebanjem se sastave parovi sledećeg kruga, pa su tako fudbaleri Radničkog 1923 jutros saznali protiv koga bi mogli da produže svoju istorijsku sezonu na inostranoj sceni, a u toku dana će izvući ime konačnog potencijalnog rivala u trećoj rundi borbe za Ligu konferencija. 

Ukoliko prođu Mornar iz Bara, 25. jula kod kuće (20.00, TV Arena 1 Premium) i sedmicu posle u Crnoj Gori, Kragujevčani će ići na: Istanbul Bašakšehir (Turska) – La Fjorita (San Marino), Makabi Haifa (Izrael) – Sabah (Češka), Hapoel Ber Šefa (Izrael) – Černo More (Bugarska), Milsami (Moldavija) – Astana (Kazahstan) ili Pakši (Mađarska) – AEK Larnaka (Kipar).

No, teško da će se šef stručnog štaba i tvorac preporoda Radničkog 1923, Feđa Duduć, i njegovi saradnici opterećivati previše vestima iz Niona, jer im valja što bolje taktički i mentalno spremiti ekipu za evropski debi.

Mornar i liga iz koje dolazi su na papiru kvalitativno ispod na lestvici UEFA, ali to može biti samo dobra polazna osnova, nikako i garancija uspeha. Kiks protiv Železničara, na otvaranju Mozzart Bet Superlige Srbije, dovoljna je opomena za struku i igrače sa "Čika Dače".