UEFA Liga konferencije

Radnički saznao rivala: Kragujevčani protiv Mornara u borbi za Ligu konferencije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2024 21:35
Radnički će imati nešto lakši zadatak nego što je to bilo očekivano MN Press
Radnički će imati nešto lakši zadatak nego što je to bilo očekivano

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca su prošle sezone postali najveće iznenađenje Mozzartbet Superlige Srbije. Iako je u jednom trenutku bila viđena u borbi za opstanak, odlične partije u drugom delu takmičarske godine omogućile su ekipi Feđe Dudića izlaz u Evropu, sa početkom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. 

Sada su saznali ko će ih tamo dočekati. U pitanju je crnogorski tim, Mornara iz Bara. Zanimljivo da je klub iz komšiluka imao vrlo sličan put do svog izleta na Stari kontinent, tojest da im se sve preokrenulo u prolećnom delu šampionata. 

Iako su bili podređeni u duelu sa Dinamom iz Tbilisija, pobeda od 2:1 u domovini je Crnogorcima omogućila da se nadaju mestu u narednoj fazi, što se danas i dogodilo, jer su Barani izvukli nerešen rezultat 1:1 u Gruziji i prošli dalje.

 

 

Pomoglo im je to što je u prvom delu igre crveni karton zaradio defanzivac domaćina, Omdong Emba. Ipak, to nije sprečilo gruzijsku ekipu da povede u 33. minutu preko Salije. 

Na sreću po Mornar, sreća im se osmehnula u drugom delu igre, kada je skusni Darko Zorić u 57. minutu poravnao rezultat pošto je neko od domaćih igrača zakačio njegov šut sa 20 metara i promenio smer lopti.

Sledi dvomeč Barana i Kragujevčana. Radnički je narednog četvrtka domaćin u Leskovcu, a revanš se sedam dana kasnije igra u Podgorici.